KESK Ankara Şubeler Platformu, tutuklu arkadaşlarına destek vermek için Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, 2009 yılından bu yana KESK'e ve bağlı sendikalara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda tutuklanan arkadaşlarının sayısının 118'e ulaştığını söyledi, "Bunlara tutuksuz yargılanan arkadaşlarımızı da eklersek operasyonlar kapsamında yargılanan üye sayımız 400'ü aşmış durumdadır" dedi.

Kahraman, "TMK, TCK ve 2911 sayılı kanuna muhalefetten ve polis fezlekelerine istinaden üyelerimize isnat edilen suç yasadışı silahlı örgüt üyeliği, isnat edilen suça gösterilen deliller ise sendikalarımızın düzenlediği basın açıklamaları, toplantılar, paneller, mitingler, grevler gibi eylem ve etkinliklere katılmak" diye konuştu.

İnsan hakları, demokrasi, barış ve emeğin özgürleşmesi için mücadeleye devam edecekleri belirten Kahraman, AKP Hükümetine seslendi:

"Sizden önceki iktidarlar da KESK'i bir kalıba sokmak, hizaya getirmek, marjinal kılmak için çok uğraştılar, ancak bugün onların esamesi bile okunmuyor. Uyarıyoruz, bu iktidar zehirlenmesinden bir an önce kurtulun. Yargıyı-hukuku bir baskı ve zor aracı olarak kullanmaktan vazgeçin. İktidarınıza muhalif herkesi cezaevlerine atarak bu ülkeye barışı, huzuru, refahı ve demokrasiyi getiremezsiniz. KESK'i hükümet güdümlü devlet güdümlü yandaş sendikalarla karıştırmayın. KESK'in üyeleri kendi özgür iradeleriyle bu mücadele içerisinde varlar ve varolmaya da devam edeceklerdir." (ETHA)