Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) yarın için ilan ettiği "30 Ekim Topyekün Direniş Günü"ne, emekçi memurlar da dahil tüm muhalif kesimlerin destek sunması gerektiğini belirtti.

 

"İşe gitmeme" çağrısını da içeren eylem için merkezi olarak bir karar almadıklarını söyleyen Özgen, "Ancak, bölgede açlık grevlerine hassasiyet had safhaya ulaşmış noktada. Oradaki şubelerimiz kendi özgünlükleri çerçevesinde katkı sunacaklardır" dedi.

 

BDP'nin çağrısına yanıt olarak sendikaların henüz aldıkları merkezi bir karar bulunmadığını söyleyen Özgen, "Ancak özellikle bölgede KESK ve DİSK'e bağlı bazı sendikaların üyelerinin çağrıya uyup işe gitmemesi bekleniyor," dedi.

 

"Cezaevlerindeki açlık grevleri, artık tüm muhalif kesimler açısından kaygı duyulacak noktaya geldi" diyen Özgen, şöyle konuştu:

 

"Biz de geçtiğimiz günlerde hem kendimiz hem de diğer meslek örgütleriyle beraber hükümete çağrılarımızı yaptık. Hükümet, Kürt sorununa dönük adım atmak zorunda kalacak elbette. Ancak, adımların, ölümlerin olmadan atılması, hem hükümet, hem Kürtler, hem tüm halklar, hem de açlık grevindekiler için çok önemlidir."

 

Çözüme yönelik eylemlere katkı sunmanın önemli olduğunu belirten KESK Genel Başkanı Özgen, "BDP'nin Türkiye genelinde yarın için çağrısını yaptığı eyleme de, diğer muhalif kesimler desteklerini sunabilmelidir" diye konuştu. (etha)