Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı'ndan (Rosmorreçflot) bir kaynak dün Kerç Boğazı yakınlarında yanan iki geminin mürettebatına yönelik kurtarma çalışmalarının durdurulduğunu, kayıp mürettebatın hayatta olması umudunun kalmadığını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Rosmorreçflot'tan bir kaynak, Kerç Boğazı'nda yanan ve aralarında Türkiyelilerin de bulunduğu iki geminin mürettebatına ilişkin kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını söyledi.

Geri kalan mürettebatın canlı olarak kurtarılma şansının kalmadığını belirten kaynak, kayıpları aramaya devam edeceklerini ve yangının da hala devam ettiğini ekledi

Kaynak, "Kurtarılan denizciler ve sudan çıkarılan cesetler sabah 5:00'da Mekuriy gemisine konuldu. Yakın zamanda Kerç'e ulaştırılacaklar" dedi.

Kerç Boğazı yakınlarında dün sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyan 2 gemi alev aldı. Ön verilere göre yangın yakıt ikmali sırasında yaşandı. Olayda 12 kişi kurtarıldı, 14 kişi öldü, 9 kişi de kayıp. Gemilerde 16 Türkiye vatandaşının olduğu belirtilmişti.