Kerbela olayının 375’nci yıl dönümü nedeniyle İstanbul Halkalı’da 'Geleneksel Aşura Matem Merasimi' düzenlendi.

Anma etkinliği nedeniyle binlerce kişi Halkalı’da bulunan Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’ne toplandı. Etkinlikte konuşan Türkiye Caferileri Genel Başkanı Selahattin Özgündüz, Caferi toplumunun bazı kesimler tarafından yanlış tanıtıldığını ifade ederek, “Biz taşa tapanlar değiliz. Biz Allah’tan başka kimseye tapmıyoruz. 'Allah’tan başka ilah yoktur' diyenlerdeniz” dedi.

Şiddete karşı olduklarını belirten Selahattin Özgündüz, “Adam öldürmek için mazeret uydurmakta ne var ki. Ama İslam dini kimseye bu hakkı tanımamıştır. Çocuk kafası kesenlerle değil meshepdaş, dindaş olmak, onlarla töredaş ve küredaş olmaktan utanç duyuyorum. Muhtaç olduğumuz en önemli şey birliktir” diye konuştu. 

CAMİLERİ YAKILMIŞTI

Temmuz ayında İstanbul Esenyurt'ta Caferilerin gittiği bir cami kundaklanmıştı. Kundaklanan caminin hocası ‘Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız’ diye tehdit aldıklarını dile getirmişti. Olayın ardından bir açıklama yapan Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, "Bugün bu eylemlerin tamamının arkasında, Selefi El Kaide anlayışı vardır. IŞİD ve El Nusra da onun kollarıdır. Türkiye'de belki akla en son gelecek olan camilerin kundaklanması ve yakılması olayıdır. Ancak ne yazık ki Ramazan ayında camiler kundaklanıyor, ateşe veriliyor ve camideki Kur'an-ı Kerim'ler yakılıyor. Bu kısa bir sürenin hadisesi değildir. Bu olay İslam düşmanlarının planıdır" demişti.