Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gebze Kirazpınar Mahallesi Şehit Gaffar Okkan Caddesi üzerindeki 26 evin yıkımına karar verildi.

Yıkımın hukuksuz olduğunu söyleyen ev sahipleri,  evlerini terk etmeyince polis müdahale etti.

Biber gazı ve TOMA ile yapılan müdahalede mescitten sela okunarak ‘direniş’ çağrısı yapıldı. Olaylarda 16 kişi gözaltına alınırken 3 kişi de yaralandı.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gebze Kirazpınar Mahallesi Şehit Gaffar Okkan Caddesi üzerindeki 26 evin yıkımına karar verildi.

Bölgede yapılacak toplu konut projesi öncesi yıkılacak evlerin sahiplerinden evlerini tahliye etmeleri istendi.

Bugün, Gebze Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, polis ve jandarma ekipleri bölgede yıkım öncesi önlem aldı. İş makineleri gelirken, vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında gergin anlar yaşandı.

Evlerini tahliye etmeyen yurttaşlar, yıkımın hukuksuz olduğunu, evlerinin yıkımına izin vermeyeceklerini söyledi.

SELA İLE ‘DİRENİŞ’ ÇAĞRISI

O.Y  isimli bir kişi mahallede bulunan bir mescitten sela okuyarak, herkesi yıkıma karşı direnmeye davet etti. Mahalle sakinleri çöp konteynırlarını, araçları yola çekerek yıkım ekibine engellemeye çalıştı.

Polis rağmen dağılmayan yurttaşlara biber gazı ile müdahale etti. Biber gazından etkilenen 73 yaşındaki Hüseyin Yazıcı, "Kimsesizlerin kimsesi Cumhurbaşkanımızın bu olaylardan haberi yok. Olsaydı bunlara izin vermezdi" diyerek ağladı.

Yaşanan arbedede sırasında TOMA'da su sıkıldı. Bazı mahalleliler TOMA'nın önüne yattı. Yaşanan arbedede 16 kişi gözaltına alındı. 3 kişi ise hafif yaralandı.

EŞYALAR BOŞALTILDI

Çöp konteynırları ve araçların yoldan kaldırılması ardından yıkım ekipleri bölgeye girdi. Polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, halktan yıkılacak evlerinden eşyalarını almaları istendi.