ANF’den gelen bilgilere göre KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, “PKK’nin tek taraflı da olsa silah bırakmasını salık verenler bilmeli ki, bu tarz bir üslup Kürt halkının birliğine ve mücadelesinin başarısına değil, AKP hükümetinin tasfiye politikalarına hizmet etmektedir” diyerek Kemal Burkay’a uayrı gönderdi.

Abdullah Öcalan da son avukat görüşmesinde, “Bazı Kürt aydını geçinenler de hala sırtımdan geçiniyorlar, hala beni kullanarak varlar. Bazıları burada iken her şeylerini biz karşılıyorduk. Her türlü imkanı sağlıyorduk. Bunlar Avrupa'da da bizim sırtımızdan geçindiler. Şimdi de 13 yıldır benim sırtımdan yaşatıyorlar kendilerini. Hiçbir şey yapmıyorlar ama yine de bana saldırıyorlar. Şu anda bile sırtımdan geçiniyorlar. Bu sayede Türkiye'ye dönüyorlar ve hala bana saldırıyorlar!” demişti.

KCK, askeri vesayetin zayıflamasının da olumlu olduğunu söyleyerek, “Ancak askeri vesayet yerine geçecek olan bürokratik-sivil dikta zihniyeti de hiçbir demokratik gelişmeye yol açmayacaktır” diye belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Başkalığı yaptığı yazılı açıklamada Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemi ve Kürt halkına hayırlı olmasını dilerken, güncel siyasi gelişmeler konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

KCK’nin açıklaması şöyle:

RAMAZAN AYI TÜM İSLAM ALEMİNE KUTLU OLSUN

KCK, “yurtsever Kürdistan halkı ve dindar çevreleri tutum alarak, devletin kontrolü dışında meydanlarda Cuma namazlarını kılmaktadır” diyerek sivil Cuma eylemlerini desteklediğini açıkladı. Ramazan bayramını kutlayarak teravihlerde de sivil itaatsizliğin sürmesini istedi.

ASKERİ VESAYETİN ZAYIFLAMASI OLUMLU ANCAK…

KCK, ordudaki istifalarla ilgili olarak şunları dile getirdi; “Askeri vesayetin zayıflaması elbette ki olumlu ve demokratikleşmeye uygun zemin yaratmaktadır. Ancak askeri vesayet yerine geçecek olan bürokratik-sivil dikta zihniyeti de hiçbir demokratik gelişmeye yol açmayacaktır. Nitekim yaşananlar, iktidarın el değiştirmesi gibi bir sürecin yaşandığını göstermektedir. Oysa gelişen bu sürecin kimsenin kendisine mal etmeden demokratik siyasete dönüştürülmesi gerekmektedir”.

“ERGENEKON YERİNE YEŞİL ERGENEKON”

Ergenekon anlayışının yerine Yeşil Ergenekon’u geçirmenin demokrasi olmayacağını iddia eden KCK, “bunu günlük uygulamalardan anlamak da mümkündür” dedi.

“BAZI YERLERDE KORUCULUĞU AŞAN DÜZEYDE KONTRA FAATLİYETLER VAR”

Tüm koruculara af çağrısı yaptıklarını ve artık hiçbir korucu çevrenin hedef olmadığının ilan ettiklerini Belirten KCK, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Hacı Alan gibilerin koruculuğu çok aşan düzeyde kontralık yaptıklarını, bir gerillanın ölümüne neden olduğunu, bu nedenle öldürüldüğünü açıkladı.

KEMAL BURKAY’A UYARI

KCK açıklamasında; “AKP hükümetinin çözüm değil, gerillayı tasfiye ve minimize etmeyi önüne koyduğu bu dönemde gerilla ve özgürlük hareketine karşı yeni bir psikolojik savaş hamlesi başlatılmıştır. Tam da böyle kritik bir süreçte İsveç’ten dönüp, “dağda kalmanın hiç anlamlı olmadığı veya silahların çözümün önünde bir engel teşkil ettiği”ni ifade edenler, PKK’nin tek taraflı da olsa silah bırakmasını salık verenler bilmeli ki, bu tarz bir üslup Kürt halkının birliğine ve mücadelesinin başarısına değil, AKP hükümetinin tasfiye politikalarına hizmet etmektedir. Kürt Halk Önderi’nin AKP hükümetine sorunun demokratik çözümü için 3 protokolü ve Başbakan Erdoğan ve Bakanlarına silahların tümden devreden çıkması için bir hafta içinde çözülebileceği yönünde yaptığı açık çağrıyı görmeyenler durumu çarpıtmaktadırlar. Önderliğimizin ve Hareketimizin sorunun demokratik çözümü yönünde sarf ettiği çabalara inkarcı yaklaşmaktır” denildi.

“KENDİNİ YAKMA EYLEMLERİNİ TASVİP ETMİYORUZ

KCK, son dönemde kendini yakarak protesto eylemi yapan gençlerin eylemlerini tasvip etmediğini de açıkladı. “Bu tür eylemler saygın bir fedai ruhu taşımakla birlikte, sürece denk düşen bir eylem tarzı olmamaktadır” denildi.