Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevilere çağrıda bulunarak, “Dünya insanlığı önünde bir trajedi yaşanıyor. Anadil ve tecrit koşullarının giderilmesi için yürütülen açlık grevidir. Cezaevlerinde bulunan inançsal anlamda da bizi temsil edenler için Alevi toplumunu Yass-ı Kerbela orucunu üç gün öne almaya ve bu canlarla dayanışma için oruç tutmaya davet ediyorum” dedi.

'UCUBELERİN EFENDİSİ, PADİŞAHVARİ DAVRANIYOR'

Bülbül, açlık grevlerinin ağır bir gündem olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Açlık grevlerine konu olan talepleri tartışmak insanlık dışı bir şey. Bunlara sessiz de kalınamaz. Ucubelerin efendisi kendisini bu konuda açık biçimde ortaya koyarak taleplerle ilgili tavırlarını savcılara talimat vererek ya da bireysel, padişahvari davranarak sürdürüyor."

'17 KASIM'DA SEYİT RIZA'YI ANMAYA ÇAĞIRIYORUM'

'Alevi topluluğu olarak çok temel gündemlerimiz var,' diyen Bülbül,  "HDK’ye de dostlara da çağrı yapmak istiyorum. 75 yıldan sonra Anadolu’dan Kürdistan’a gidip 17 Kasım’da Seyit Rıza’yı anmaya çağırıyorum. Parçalı anmalar olmuştur. Biz ilk defa PSAKD olarak Dersim’e Pir Seyit Rıza’yı anmaya çağırıyoruz. Maraş katliamının yıldönümü geliyor. Maraş’a sokmamak için geçen yıl her türlü zorbalığı yaptılar. 23 Aralık’ta Maraş’ta olacağız. Bu HDK içinde bir görevdir. Madımak’ta kadınlar çocuklar, ozanlar, bağlamamız, deyişimiz, varlığımıza kastedildi. Cumhuriyet tarihi boyunca süren soykırımlardandır. Halen müze olmadı. Tüm yıla yayılmış etkinlikler yapacağız,” açıklamasında bulundu.

'YASS-I KERBELA ORUCUNU ÜÇ GÜN ÖNE ALAMAZ MISINIZ EY ALEVİLER?'

Alevilere çağrıda bulunan Bülbül, açlık grevleri için, "Bu anadil ve tecrit koşullarının giderilmesi için yürütülen açlık grevidir," dedikten sonra şunları söyledi:

"Yassı orucumuz başlayacak. Ey Aleviler, Bu Yass-ı Kerbela orucunu üç gün öne alamaz mısınız? Hak için dilini konuşmak için cezaevlerinde bulunan inançsal anlamda bizi temsil edenler için Alevi toplumunu Yass-ı Kerbela orucunu öne almaya ve bu canlarla dayanışma için oruç tutmaya davet ediyorum. Kemal Pir güncelmiş de biz bunun farkında değilmişiz. Bugün de Kürtler için yaptıkları nedeniyle selamlanması gereken biridir.” (anf)