Bursa’da Keles Kapalı Cezaevi’nde sevkiyatları protesto eden bir grup mahkum, protesto başlattı.

Keles Kapalı Cezaevi'nde nakillere tepki gösteren tutuklu ve hükümlüler, isyan çıkardı. 2’si gardiyan 5 kişinin yaralandığı arbedenin ardından mahkumlar yangın çıkardı.

Olaya müdahale eden gardiyanlar ile hükümlü ve tutuklular arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında 2’si gardiyan 5 kişi yaralandı.

Arbedenin ardından mahkumlar, koğuşlarına geri gönderildi. Mahkûmların, yatak ve yorganları ateşe vermesiyle cezaevinde yangın çıktı.

Yangının ardından cezaevinden çıkarılan mahkumların bir kısmı Keles Spor Salonu'na, bir kısmı da İlçe Emniyet Müdürlüğünde bekletildi. Yaklaşık 52 mahkum oradan da diğer cezaevlerine nakledildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık yılmaz; 52 kişinin kaldığı Keles Cezaevinde, 4-5 tutuklu ve hükümlü hakkında daha önce verilen karar çerçevesindeki sevk işlemi sırasında mahkumlar tarafından eylem yapıldığını söyledi. Cezaevi idaresiyle mahkumlar arasındaki gerginliğin ardından koğuşlardaki yatak, yorganların ateşe verildiğini ve cevaevinde kısmi zararın meydana geldiğini anlatan Yılmaz, bu olaylara 10-12 mahkumun katıldığını kaydetti.

Yılmaz, şu anda durumun tamamen kontrol altında olduğunu vurgulayarak, olaylara karışan mahkumların başka bir cezaevine naklinin gerçekleştirildiğini, cezaevinde kalan 40 civarındaki mahkumun da tedbir amaçlı olarak diğer cezaevlerine gönderildiğini aktardı. (Ajanslar)