Erdoğan’ın “Hesabını verecekler” diyerek hedef göstermesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen HDP milletvekillerinden Abdullah Zeydan, kelepçe dayatması nedeniyle tedavi edilmedi. 

Tutuklu bulunan HDP eş başkanları ve milletvekillerine yönelik kelepçe dayatması devam ediyor. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kelepçelenerek mahkemeye çıkarılmak istenmesinden sonra, bu kez kolonoskopi için randevu verilen HDP Milletvekili Abdullah Zeydan kelepçelenerek hastaneye götürülmek istendi. 

DAHA ÖNCE KELEPÇESİZ GÖTÜRDÜLER AMA

dihaber'de yer alan habere göre, Edirne F Tipi Cezaevi'nde Demirtaş'la aynı odada kalan Abdullah Zeydan, konuya ilişkin avukatları aracılığıyla şu bilgileri paylaştı: “Midemdeki rahatsızlıktan dolayı takriben 20 gün önce kelepçe takılmadan Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüm. Yapılan tetkikler sonucunda, rahatsızlığın teşhisi için kolonoskopi yapılması gerektiği söylendi ve 15 Ağustos günü kolonoskopi için hastaneye götürüleceğim bilgisi verildi. 

'HALKIMIZIN İRADESİNİ ÇİĞNETMEYİZ'

Bu tarihteki kolonoskopi için 5 gün boyunca ağır bir perhiz ve ilaç tedavisi uyguladım. Hastaneye götürüleceğim vakit, İçişleri Bakanlığı’na bağlı jandarma personeli, aldıkları talimat gereği kelepçe takılacağını söyledi. Bunun üzerine, polisi katleden IŞİD'liye kelepçe takma talimatı vermeyen İçişleri Bakanlığı'nın, halkın iradesini temsil eden HDP milletvekiline kelepçe takılması talimatını kabul etmediğimi, bunu kabul etmem durumunda halkın iradesine saygısızlık yapmış olacağımı beyan ettim. 

İçişleri Bakanlığı’nın milyonların iradesini temsil eden ve halen dokunulmazlığı devam eden bir milletvekiline kelepçe dayatması, AKP iktidarının halkımıza karşı kin ve nefretinin pratikleşmesidir. Neye mal olursa olsun, halkımızın bize emaneti olan temsil iradesini, halkımıza layık bir şekilde ve onurla taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Zeydan kelepçe dayatmasını kabul etmediği için hastaneye götürülmedi.