CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Eskişehir’de işkence yaparak telef ettiği kedinin görüntülerini sosyal paylaşım sitesinde yayımlayan M.C.A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Onur, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, böylesine şiddete eğilimli bir şahsın, toplum içerisinde serbestçe dolaşmasının endişe yarattığını ifade etti.

Onur, bu durumun, yalnızca insanların değil, bu topraklarda yaşayan tüm canlıların haklarını korumayı ilke edinmiş bir milletvekili olarak kendisini üzdüğünü belirtti.

Şüphelinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının yapılacak incelemeler sonucunda ortaya çıkacağını ifade eden Onur, Türk Medeni Kanunu’nun 405. maddesine atıfta bulunarak, şüphelinin, “vesayet altına alınması” gerektiğini savundu.

“Savunmasız, masum bir canlıya işkence yaparak öldüren ve bunu soğukkanlılıkla internet ortamında paylaşıp, üzerinde de yorum yapabilen bir kişinin, aynı eylemi bir başka canlıda, örneğin bir insan üzerinde gerçekleştirmeyeceğinin garantisini kim verecektir?” diye soran Onur, konunun, hemen yetkili vesayet makamına bildirilmesini istedi. (Radikal)