KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, Rojava'daki gelişmelere ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ok, Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne yakınlığı ile tanınan Kürtçe ve Arapça yayın yapan Rudaw TV'ye eleştiri getirerek, kanalı Rojava'ya yönelik kara propaganda yapmakla suçladı. Rojava'da demokratik bir yapılanmanın hakim olduğunu söyleyen Ok, Rudaw TV’nin bir anti propaganda içerisinde olmasının manidar olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Bunca demokratik-yurtsever değer üreten Rojava devrimi için Rudaw TV bugüne kadar olumlu tek kelime söylememiştir. İzlediğimiz kadarıyla sadece bir karalama ve hakaret propagandası yapmaktadır. Bu Kürt halkının çıkarlarına ve Rojava devrimine karşı yapılan büyük bir haksızlıktır."

'RUDAW, KÜRT DÜŞMANLARINA KARŞI MÜCADELE ETMELİ'

Ok, Türk devletinin sınıra ördüğü 'utanç duvarına' tepkisini ise,  “Sınırda yapılan duvarlar, çekilen teller geçersiz sayılmalıdır. Bu duvarlar, tel örgüler gayri meşrudur. Sömürgeciler eğer halen duvarlar örerek Kürt halkının iradesini, beynini, yüreğini parçalamayı düşünüyorlarsa, Rojava’da ve kuzeyde halkımız bunun mümkün olmadığını mutlaka ortaya koymalıdır… Bir Kürt kanalı böyle yapmamalı. Kürtlerin özgürlüğüne ve çıkarlarına kastedenler bellidir. Rudaw, bu belli olan Kürt düşmanlarına karşı mücadele etmelidir ve Kürtlerin çıkarlarının propagandasını yapmalıdır." sözleriyle dile getirdi.

"İŞİD’İ KURAN ABD’NİN TA KENDİSİDİR"

Son dönemlerde Irak ordu güçleriyle de çatışan ve Anbar, Felluce gibi bölgelerde denetim kurmak isteyen IŞİD’e ilişkin değerlendirmelerde bulunan KCK Yürütme Konseyi üyesi, “bu örgütü kuran ABD’nin ta kendisidir. Şimdi bu canavarlaşan çetelerin yaratıcılarının başlarına bela olması bu gerçeği değiştirmez.” dedi.

DAVUTOĞLU'NUN PYD AÇIKLAMALARINA YANIT

AKP'nin Ortadoğu politikasının bir çıkmazda olduğunu söyleyen Sabri Ok, Dışişleri Bakanı Ahmert Davutoğlu’nun, PYD’ye dair sözlerini ise şu şekilde değerlendirdi: “Davutoğlu PYD’yi bir tehdit unsuru olarak göreceğine PYD’yi Türkiye’nin kendi sorunlarını aşması ve aslında bölge siyasetinde de soluklanması için önemli bir fırsat ve avantaj olarak görmelidir. Davutoğlu PYD’yi neden tehdit olarak görüyor? PYD Türkiye’nin topraklarına mı saldırmış, Türk askerine mi saldırmış, düşmanlık mı yapmış? Hayır! PYD, sadece kendi ülkesinde Rojava’da Kürt halkının özgür yaşamasının mücadelesine öncülük etmektedir. Yani Davutoğlu, AKP eğer halkların insanca ve demokratik özgürce yaşamasını istiyorsa PYD’yi bir tehdit unsuru olarak görmemelidir. PYD sadece özelinde Kürtler olmak üzere tüm halkların ve başta İslam olmak üzere tüm dinlerin düşmanı olan El Nusra ve İŞİD gibi çetelere karşıdır. Yani AKP İktidarı bu çetelerle Kürt düşmanlığı konusunda ortak olduğu için PYD’yi tehdit olarak görmekte ve El Kaidecilerin vahşetini beslemektedir. Aslında en büyük tehlike bu zihniyettir.” (ANF)