KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Rojava’nın Qamişlo kentinde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Kürt Yüksek Konseyi Üyesi İsa Hüso’ya ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda, İsa Hüso’nun katledilmesiyle Kürtlerin özgür ve demokratik yaşamının hedeflendiği belirtilerek, Rojava'daki kazanımların ortadan kaldırılmaya çalışıldığı söylendii.

“Cinayet sadece çetelerin işi değildir” diyen KCK, “Suriye istihbaratı, Türk devleti ve bazı işbirlikçi Kürtler de Rojava devrimine karşı yürütülen hain ve uğursuz saldırı kampanyasının arkasındadır” ifadesini kullandı.

Açıklamada, "Rojava Devrimci Güçleri, Rojava halkını bir savunma seferberliğine çağırmıştır. KCK olarak biz de bu savunma seferberliğini destekliyoruz," denilirken, "Bu savunma seferberliğine sadece Rojava Kürdistan halkı değil, tüm parçalardaki Kürtler katılmalıdır," diye belirtildi.

Açıklamada şu çağrıda bulunuldu: "Rojava Devrimini savunmak tüm Kürdistan parçalarının özgür ve demokratik yaşamını savunmaktır. Rojava Devrimine saldırıyla sadece Rojava halkının iradesi değil, tüm Kürtlerin iradesi kırılmak istenmektedir. Bu açıdan Rojava Devrimi güvenceye alınıncaya kadar tüm Kürtler ayakta olmalıdır. Bu devrime fiili katılmak başta olmak üzere tüm Kürtler maddi ve manevi destek seferberliği içinde olmalıdırlar. Çünkü bir parçanın devrimi ve kurtuluşu tüm parçaların devrimi ve kurtuluşudur. Bir parçanın kaybetmesi tüm parçaların kaybetmesidir." (ANF)