Irak Federal Kürdistan Bölgesi yönetiminin, Rojava sınırına kazdığı hendeğe yönelik tepkiler sürüyor.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı da, Rojava sınırında hendek kazılması uygulamasına yönelik olarak bir açıklama yaptı, KDP'ye tepki gösterdi.

KDP'ye çağrı yapan KCK; , "Güney hükümetinden beklenen, Rojava devriminin yanında olmasıdır. Gün Rojava devrimini sahiplenme ve savunma günüdür" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, kazılan hendeklerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, KDP yönetiminin bilgisi dahilinde sınıra kazılan hendeklerin gerilime neden olduğunu bu gerilimin ise Kürt düşmanlarını sevindirdiğini belirtti.

İlgili açıklamada Kürtler arasındaki sorunların diyalog ve siyasi yöntemlerle çözülmesi gerektiğine işaret eden KCK, örülen tel örgülerin ve duvarların kaldırılmasını istedi.

'GÜN, ROJAVA DEVRİMİNİ SAVUNMA GÜNÜDÜR'

Açıklamada şöyle denildi:

"Gün, Rojava Devrimini sahiplenme ve savunma günüdür. Birçok güçten destek alan çeteler Rojava Devrimine saldırırken Rojava Devrimi yalnız bırakılmamalıdır. Maddi ve manevi destek verme yanında, bizzat savunulmasına da katkıda bulunmalıdır."

Ayrıca bu tür uygulamaların Rojava'ya saldıran grupları cesaretlendirdiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı; "Rojava devriminin sadece Suriye için değil Ortadoğu halklarının kaderini değiştirecek bir hamle olduğunu" söyleyerek, "tüm Kürt halkını ve demokrasi güçlerini Rojava Devrimini destekleyerek yanında yer almaya ve savunmaya çağırıyoruz" dedi.