KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, belediyelere kayyum atanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı’nın açıklamasında, "Kendileri de tespit etmişler ki belediyelerden tek bir kuruş bile dışarı gitmemiş. Ona rağmen yalan söylüyorlar. Kameralar önünde ‘dağa para gönderiliyor’ diyebiliyorlar. Bu büyük bir yalandır, tek bir kuruş bile gelmemiştir" denildi.

ANF'de yer alan habere göre, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

"Biz belediyelere muhtaç değiliz, ne de onlardan para isteriz. AKP ve herkes bilmeli ki biz PKK olarak güç sahibiyiz, bizim de ekonomimiz ve siyasetimiz var.

Biz kimseye muhtaç değiliz ki belediyenin bir kaç kuruşunu alıp kendimiz için harcayalım.

Biz halka hizmet etmelerini istiyoruz. Zaten doğru düzgün belediyelere para bile vermiyorlar. Kendileri de tespit etmişler ki belediyelerden tek bir kuruş bile dışarı gitmemiş. Ona rağmen yalan söylüyorlar. Kameralar önünde ‘dağa para gönderiliyor’ diyebiliyorlar. Bu büyük bir yalandır, tek bir kuruş bile gelmemiştir.

Yurtsever Kürt belediye eş başkanlıklarını görevden alma ve belediyelere el koymak için bu tür yalan senaryoları oluşturuyorlar.

Kürtlerin özgür ve demokratik yaşam taleplerine sahip çıktıkları ve bu taleplerin gerçekleşmesi için demokratik tutum gösterdikleri için Kürdistan'daki belediyelere el konulmuştur.

Bu kayyum atamalar 30 Ekim 2014 tarihinde alınan Kürt halkının Özgürlük Mücadelesi'ni ezme kararının belediyeler üzerinde uygulanmasıdır. Belediyeleri çalıştırmama, belediyeler üzerinde baskı kurma politikasının yeni bir aşamaya vardırılmasıdır.

Kürdün iradesini tanımama, Kürt’ün iradesini ezme biçimindeki bu siyasi soykırım saldırısı, Türk devletinin Kürt halkına yönelttiği soykırım saldırısının bir parçasıdır.

Her gün söylenen ezeceğiz, bitireceğiz biçimindeki saldırının arttırılarak sürdürülmesidir. AKP iktidarı tek bir muhalif ses bırakmak istemiyor.

15 Temmuz darbe girişimini gerekçe yaparak Kürt halkının Özgürlük Mücadelesi'ni ve demokrasi güçlerini ezip tümden susturmak istiyor.

Bu politikada da ısrarlıdır. Belediyelere kayyum atama bu politikanın sonucudur.

Zaten dokunulmazlıklar kaldırılarak bu saldırı HDP'ye de yapılmıştır.