PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu konusundaki gelişmelerin ardından KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

ANF'ye göre, Öcalan'ın İmralı koşullarında 14 yıldır tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada “Önderliğimizin sağlık sorunlarının ciddi bir düzey kazandığını öğrenmiş bulunuyoruz," denilerek, bu durumun PKK ve Kürt halkı için hayati önemde olduğu belirtildi.  Öcalan'ın sağlık ve güvenliğinin sağlanmasının da Türk devletinin ve AKP hükümetinin sorumluluğunda bulunduğu söylendi.

Öcalan'ın sağlık durumunun korunmasının sürecin ve geleceğin güvencesi için hayati önemde olduğu belirtilen KCK açıklamasında, Öcalan'ın uzman doktorlardan oluşan bağımsız bir heyet istediği hatırlatılarak, "Ancak bugüne kadar, Türk hükümeti ve ilgili bakanlıktan konuya ilişkin tek bir açıklama yapılmış değildir. Hükümetin ve ilgili bakanlığın hiç bir açıklama yapmaması ve sorunun giderilmesine dönük hiç bir pratik adım atmaması, haklı olarak hareketimizi ve halkımızı ciddi anlamda kaygılandırmaktadır," denildi.

Açıklamada devamla, AKP hükümetine acil olarak uzman doktorlardan oluşan bağımsız bir doktorlar heyetini İmralı’ya gönderme ve Öcalan'ı kapsamlı bir muayeneden geçirme çaprısı yapıldı.

MEHMET ÖCALAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan geçtiğimiz günlerde İmralı Adası dönüşünde yaptığı açıklamada PKK lideri Öcalan'ın boğazı, burnu ve ağzında yanmalar olduğunu belirterek bağımsız bir doktor heyeti istendiğini belirtmişti.

Mehmet Öcalan şöyle konuşmuştu: “Süreç hassas bir süreçtir o yüzden konuşmayacağım. Süreci korumak için konuşmayacağım. Üç şey söyleyeceğim. Birincisi ağabeyimin sağlık sorunları var. Boğazında burnunda ve ağzında yanmalar vardır. Bağımsız bir doktor heyeti istiyor. Lice'deki ölen gencin ailesine başsağlığı diliyor. Önümüzdeki hafta zannediyorum BDP heyeti oraya gidecek”