KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Hakkari’de son günlerde iki aşiret mensupları arasında meydana gelen, 1 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan olaylarla ilgili açıklamada bulundu.

Hakkari’de yaşananların devletin kışkırtma ve provokasyonları sonucu olduğunun söylendiği açıklamada; iki aşiret mensubu ve ileri gelenleri olmak üzere, Hakkari halkı ile tüm aşiretlere sağduyu ve duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Var olan husumetin giderilmesi için Demokratik Bölgeler Partisi ve Halkların Demokratik Partisi'nin de göreve çağrıldığı KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı açıklamasında "Rojava'da, devrimin gerçekleştiği, Kuzey’deki halkımızın sömürgeci sınırları aşarak Rojava’daki halkımızla birleştiği bir dönemde, Colemerg’de (Hakkari'de), halkımızın aşiret çelişkileri adı altında çatışmaya sürüklenmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Söz konusu aşiretler arasındaki çelişki ve çatışmanın nedeni ne olursa olsun, bunu kesinlikle normal bir durum olarak göremeyiz. Colemerg halkı ve aşiretleri cesur ve yurtseverdir. Yurtseverliklerini ve cesaretlerini halkımızın varlığını ve özgürlüğünü tanımayan, inkar ve soykırım politikalarında ısrar eden sömürgeci zihniyet ve uygulamalara karşı göstermelidirler," denildi.

Açıklamada, "devletin provokasyonlarına gelinmemesi" çağrısı yinelendi.