KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı Batı Kürdistan'da yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

KCK yaptığı açıklamada, "Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kentine yönelik saldırılarda kullanılan Antep-Urfa-Mardin hattında geçişlerinin engellenmesi için halka yollara dökülme" çağrısı yaptı.

'AKP EL-KAİDE ÇİZGİSİNDEKİ SELEFİLERLE ANLAŞMA YAPTI'

KCK, Batı Kürdistan'daki halkın ulusal haklarına kavuşmasını ve bir statü elde etmesini istemeyen Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin, kendine bağlı birçok silahlı gücü örgütlediğini ileri sürerken, "El-Kaide çizgisindeki Selefilerle de anlaşma yaparak ve her türlü imkanı sağlayarak Kürtlere saldırtmıştır," açıklamasından bulundu.

KÜRT-ARAP SAVAŞI YARATILMAK İSTENİYOR

"Türk devletinin bizzat tank ve top atışlarıyla destek vererek bu savaşın doğrudan bir tarafı haline geldiğini" açıklayan KCK, "Şu anda Türk devleti Antep-Urfa-Mardin üzerinden Halep-Serêkaniyê arasında bir ulaşım hattı açarak bu grupların geçişini sağlamakta ve Suriye’de savaşın bir Kürt-Arap savaşına dönüşmesi için her türlü çabayı sergilemektedir," dedi.

SELEFİLERE ÇAĞRI

Selefiler'e de çağrı yapılan KCK açıklamasında, "Türkiye’nin teşvikiyle Kürt halkını hedefleyerek Suriye’ye özgürlük ve demokrasi getiremezsiniz," denildi.

"HALK ANTEP-URFA-MARDİN HATTINI KAPATMALI"

Antep-Urfa-Mardin hattındaki geçişlerin kapatılması gerektiğini söyleyen KCK, burada halkı yollara dökülmeye çağırdı ve "Batı Kürdistan halkımızın kahramanca sürdürdüğü direnişe sahip çıkmaya çağırıyoruz," dedi.

ÖSO TAVRINI AÇIKLAMALI

Asıl önemli olanın "demokratik değerlere bağlı Arap, Süryani, Alevi, Dürzi, Hıristiyan, Müslüman, Ermeni gibi tüm dinsel ve mezhepsel etnik toplulukları ve ulusları kucaklayan tüm demokrasi güçlerinin birleşmesi ve yeni Suriye’yi kurmasıdır," denilen KCK açıklamasında "Suriye Özgür Ordu Meclisi’nin Kürt halkına karşı saldırı gerçekleştiren bu tür gruplara karşı tavrını açıklamaya çağırıyoruz," denildi.