KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Altun, “Türkiye, Rusya gibi bir ülkeye kafa tutuyorsa, bu daha çok oradaki Amerika’ya, koalisyon güçlerine, NATO’ya sırtını vererek, adeta bu iki gücü karşı karşıya getirmenin çılgın bir provokasyonu içinde olduğu anlamına gelir” dedi.

Altun, “Şimdi DAİŞ’in ortaya çıkması ve yaptıkları, dışarıdan bir müdahaleyi kolaylaştıracak kadar barbarcadır ve Ortadoğu’da değişimi kendi lehine geliştirmek isteyen uluslararası güçler, topluma dayatmış oldukları DAİŞ’in gerçekliğini topluma yaşatarak, adeta toplumun kendisini bir kurtarıcıya ve kendisine teslim olmanın muazzam bir aracı haline getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ortadoğu’da üç temel çizginin var olduğunu ifade eden  Altun; “Birincisi; uluslararası güçlerin geliştirmek istediği bir çizgidir. Onların geliştirdiği bir siyasettir. İkincisi; bölgesel hegemonik güçlerin geliştirmek istediği bir çizgidir. Üçüncü bir çizgi ise, PKK’nin 40 yıllık mücadelesini ve paradigmasının ortaya koymuş olduğu ve kısmen onun Rojava’da ifadesini bulan bir çizgi ve onun mücadelesini ve direnişidir” dedi.