Şengal'in Kürt güçleri tarafından özgürleştirilmesi ardından, KCK'den açıklama geldi. KCK, “IŞİD faşizmi Kürdistan’dan temizleninceye kadar gerilla operasyonları sürecek” derken, tüm Kürt güçlerine, Şengal'in özerklik ve özsavunmasının sağlanması için üzerine düşeni yapma çağrısı yaptı.

KCK açıklamasında, Şengal’in özgürleştirilmesinde ve IŞİD'in iradesinin kırılmasında Kobani'deki direnişin önemine dikkat çekilirken, "başta Kobanê olmak üzere, Rojava’daki devrimci güçlerin gösterdikleri direniş ve Kürdistan’ın dört parçasında gelişen halk serhildanları büyük rol oynamıştır," denildi.

KCK: SIRA ÖZERKLİK VE ÖZSAVUNMADA

Şengallilerin bir an önce topraklarına dönerek demokratik özerklik temelinde özgür ve demokratik yaşamını sağlama ve kendi öz savunmasını gerçekleştirme çalışmalarına katılma çağrısı yapan KCK, "Êzidî halkımızın özgür ve demokratik yaşamını sağlaması ve güvenceye alması ancak demokratik özerklik ve özsavunmasıyla mümkün olacaktır," dedi.

KCK açıklamasında, devamla, "Çekilen acıların anlam kazanması ancak böyle sağlanabilir. Tüm Kürt siyasi güçlerinin Êzidî halkımızın özerk yaşamına kavuşması ve öz savunmasını yapabilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir," diye belirtildi.