19 Temmuz 2012’de Kobani yönetiminin halk tarafından gele geçirilmesiyle başlayan ve "Rojava Devrimi" olarak nitelendirilen, Suriye'deki Kürtlerin yönetimi ele geçirmesinin birinci yıldönümü dolayısıyla KCK bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 'Rojava devrimi'ndeki etkisinin büyük olduğu belirtilirken, "Önder Apo Rojava halkının büyük devrimci öğretmeni olmuştur. Rojava devriminin başarısında Önder Apo’nun bu çabaları, yaşam ve mücadele tarzının halkta yarattığı etkinin rolü büyüktür," denildi.

ANF'de yer alan açıklamada, ”Bugün Suriye’nin en temel demokratik gücü Kürtlerdir. Suriye’nin demokratikleşmesinin temelidirler. Eğer bugün Suriye halkı mevcut iktidardan ve demokratik olmayan muhalefetten yana değilse bunu sağlayan Rojava devrimidir. Suriye halkı Rojava devrimi şahsında üçüncü bir yolun varlığını görmüştür. Suriye halkı şimdi üçüncü bir yol temellinde Suriye’nin demokratikleşmesini istemektedir," diye belirtildi.

'SEREKANİYE'DEKİ SALDIRILARIN ARDINDA TÜRKİYE VAR'

Son günlerde El Kaide'ye bağlı El Nusra ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalara da değinilen açıklamada, "Rojava devrimine saldırının arkasında bölgesel güçler bulunmaktadır. Esad rejiminin Rojava devrimine saldırmasının bir yönü bu devrimin Suriye’yi demokratikleştirme karakteriyken, diğer yönü ise Suriye ile ittifak halindeki bölge güçlerinin kışkırtmasıdır. Rojava devriminin ikinci yıllına girerken saldırılar yine artmıştır. Özellikle Serêkaniyê’deki saldırıların arkasında doğrudan Türkiye vardır. Bu gerçeklik bile Rojava devriminin Kürt karşıtlarını ve bölge gericiliğini ne kadar ürküttüğünü göstermektedir,” ifadeleri kullanıldı.