Van'da, KCK adı altında yapılan operasyonda, İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ve BDP İl Başkanı Yakup Ateş'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, KCK adıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel hareket polislerinin de katılımıyla yapılan operasyonda, söz konusu adreslerde arama yapıldı.

Operasyonda, İl Genel Meclisi Başkanı Varlı ile Belediye Başkan Yardımcısı Bozyiğit ve BDP İl Başkanı Ateş'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da Haziran ayında düzenlenen KCK adı altında yapılan operasyonla tutuklanmıştı.  

IĞDIR'DA DA OPERASYON

Iğdır'da da KCK adı altında yapılan operasyonda İl Genel Meclisi Başkanı Cengiz Savaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgül'ün de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 14 kişinin ifadelerinin alınmaya devam ettiği kaydedildi.

MERSİN VE HAKKARİ'DE DE GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR

Mersin’de ise bu sabah saatlerinde birçok ayrı eve yapılan eş zamanlı baskınlarda biri engelli ve en az biri çocuk olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise 22 Kasım’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 15 genç, emniyetteki işlemlerinden sonra Yüksekova Savcılığa çıkarıldı. Savcılıkta ifadesi alınan 15 kişiden 6’sı serbest bırakılırken, 9 genç ise, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine sevk edildi. (cnn, anf)