KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, IŞİD protestolarıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Okul yakma, büste saldırma ve yağmalama gibi girişimleri kesinlikle kabul etmediklerini belirten KCK, yaşananların hükümetin yanlış politikalarının sonucu olduğunu belirtti.

Açıklamada insani yardım koridoruna da değinilerek “Kobanê halkına yardım amaçlı bir koridorun açılması sürecin normalleşmesini de beraberinde getirecektir” ifadeleri kullanıldı.

Kobani için gerçekleştirilen protestoları desteklediklerini ve selamladıklarını duyuran KCK, ancak okul yakma, büste saldırma, yağmalama gibi girişimleri kesinlikle kabul etmediklerini ve bunları yapanları provokatör olarak gördüklerini belirtti.

KCK'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

“Kobanêdirenişi 25. gününde fedai ruhla kahramanca sürmektedir. Bu direniş sadece Kürtlerin değil, ezilen tüm halkların, inançların, kültürlerin onur direnişi olmuştur. Kürdistan halkı dört parçada dostları ile birlikte IŞİD faşist güçlerine ve Türk devletinin yanlış politikalarına karşı direnişini yükselterek devam etmektedir. Bu direnişte Kobanê, Kuzey Kürdistan, Türkiye, Merivan ve Sine’de direnerek şehit düşenleri saygıyla anıyor, ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerin anılarını zaferle taçlandıracağımıza dair sözümüzü yineliyoruz.

Kobanê’nin kuşatılması, IŞİD faşizminin halkalara ve inançlara olan düşmanlığı ve Türk devletinin uyguladığı politikalar karşısında halklarımızın ayağa kalkması son derece meşru ve onurlu bir duruş olmaktadır. Hiç kimse Kürtlerden hemen yanı başında Kobanê’deki halkımız üzerinde uygulanacak olan katliam ve saldırılara karşı sessiz kalmasını bekleyemez. Kobanêkuşatma altında tutulduğu, İŞİD faşizmi saldırdığı ve AKP mevcut politikalarından vazgeçmediği sürece direniş daha kapsamlı biçimde gelişecektir.

Bu anlamda halkımızın ve dostlarının geliştirdiği serhildanları selamlıyor ve destekliyoruz. Ancak halkımız serhildanlara kalkarken okul yakma, Türk halkının bayrak, Atatürk büstü vb değerlerine saldırma ve Türk basınında iddia edildiği üzere şayet yağmalama vb girişimler gerçek ise; bunları kesinlikle kabul etmediğimizi, bunları yapanların provokatörler olduğunu belirtiyoruz. Daha yaygın ve kapsamlı serhildanlar geliştirilirken halkımızın bu konulara özellikle dikkat etmesi gerekmektedir.

'YAŞANANLARDAN AKP SORUMLU'

Halkımız Kobanêdirenişini sahiplenmekle kendi özgür geleceğini sahiplenmektedir. Bu anlamda Kobanê Pirsus birleşmiştir. AKP devleti İŞİD’i desteklemeyip, kardeş dediği Kobanêhalkına karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirseydi, Kürtlerin bu düzeyde serhildanlara kalkma gerekçesi de olmayacaktı. Dolayısıyla olup-biten ve tüm yaşananlardan AKP devleti sorumludur. Kobanê halkının DAİŞ faşizmine karşı kendisini savunması için her türlü yardım amaçlı bir koridorun açılması sürecin normalleşmesini de beraberinde getirecektir.

Hüdapar’ın saldırıları sonucunda birçok insan yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Hüdapar saldırılarını ve katliam girişimlerini derhal durdurmalıdır. Geçmişte hangi güçler tarafından kullanıldığını iyi düşünerek ortaya çıkan sonuçların tekrarlanmaması için kendisini bir kez daha kullandırtmamalıdır. Sömürgecilerin amacı Kürdü Kürde kırdırtmaktır. Yaşanan son olaylarda Hüdapar’la birlikte Türk devletinin de rol sahibi olduğu kesindir. Saldırıların devam etmesi durumunda yanıtsız kalınmayacağı iyi bilinmelidir. Hem Türk devleti bu kirli politikalardan derhal vazgeçmeli hem de Hüdapar eskinin tekrarına kesinlikle düşmemelidir.

Hiç kimse yanlış hesap yapmamalıdır. Kobanê düştü, düşecek demekle hiçbir sorun çözülemez. Kobanê ile birlikte Kürtler ve dostları olduğu her yerde direnişini sürdürecektir. Uluslararası komplonun yıl dönümünde tüm Kürdistan halkı yürek, bilinç ve eylemini birleştirerek her zamankinden daha büyük bir kararlıkla mücadeleyi yükseltecektir. Kobanê’deki direniş aynı zamanda bir insanlık direnişidir. Tüm insanlığı Kobanê’deki direnişi sahiplenmeye ve IŞİD faşist güçlerine karşı direnen Kürt halkının yanında yer almaya çağırıyoruz.” (ANF)