KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmelerin yapıldığı bir dönemde TSK tarafından yapılan operasyonlara ve bombardımanlara dikkati çekti.

AKP tehlikeli bir oyun içerisindedir” diyen KCK, “Yaygın operasyonlar ile yoğun hava saldırılarının yapıldığı koşullarda, hareket ve halk olarak kendimizi savunma ve misillenme hakkımız yok mudur” dedi. Saldırılar olduğu müddetçe hareket olarak kendilerini savunacaklarını belirtti.

KCK yaptığı açıklamada, devletin Öcalan'la görüştüğü ve Öcalan'ın kendilerine bir mektup yolladığı dönemde askeri saldırıların yoğunlaştığını söyleyerek, Türk savaş uçakları tarafından neredeyse her gün aralıksız bombardıman yapıldığını belirtti.

'AKP TEHLİKELİ BİR OYUN İÇERİSİNDE'

KCK açıklaması devamla şöyle:

"Biz burada AKP hükümetine, halkımıza ve çözümden yana olan herkese tüm duyarlı kesimlere şunu açıkça belirtiyoruz ki, AKP tehlikeli bir oyunun içerisindedir. Erdoğan ‘çözüm için gerekirse baldıran zehrini içerim’ demektedir. Bunun samimiyetle, çözüm iradesiyle ve tutarlılıkla hiçbir alakasının olmadığı aralıksız devam eden hava saldırılarıyla da açıkça görülmektedir. Halkımızın ve duyarlı tüm kesimlerin AKP’nin bu kaç yüzlü gerçekliğini mutlaka görmesi gerekmektedir."

'BU NASIL BALDIRAN ZEHRİ İÇMEKTİR Kİ...'

"AKP’nin hesabı bizi bombardıman altında tutarak sözüm ona adım attırmak ise, hemen belirtelim ki bu asla mümkün olmayacaktır. PKK’nin öyle saldırılara boyun eğerek adım atmayacağı kırk yıllık amansız direniş tarihinde, mücadelenin tüm sahalarında, her alanda ve her düzeyde açıkça görülmüştür. Savaşın da bir ahlakı, yani savaş ahlakı denilen bir şey vardır. Bu nasıl baldıran zehrini içmektir ki, son yılların en ağır operasyon ve hava saldırıları yapılmaktadır. Basında ve televizyonlardan her gün ‘güçlerini çeksinler, şuraya- buraya gitsinler’ gibi bir üslup hangi çözüm zihniyetinin üslubu olabilir. Kamuoyuna PKK sanki boynu eğik, teslimiyet koşullarında hareket edecekmiş gibi mesajların verilmesi, çözüme değil ancak sorunun daha da ağırlaşması ve savaşın daha da derinleşmesine hizmet edecektir."

'KENDİMİZİ SAVUNMA HAKKIMIZ YOK MU?'

"Çözüm isteyen ve barış sever herkese soruyoruz; yaygın operasyonlar ile yoğun hava saldırılarının yapıldığı koşullarda, hareket ve halk olarak kendimizi savunma ve misillenme hakkımız yok mudur!

Dolayısıyla şunu belirtiyoruz: AKP her şeyden önce halka ve kamuoyuna karşı samimi ve tutarlı olmadır. Ve bilmelidir ki, saldırılar oldukça biz de hareket ve halk olarak kendimizi elbette savunacağız. Aksi takdirde çözüm adına hiçbir gelişmenin olmayacağı açıktır." (ANF)