205 Kürt siyasetçinin yargılandığı KCK İstanbul Ana Davası duruşması, avukatların, davada yargılanan ve dün gece yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Şemsettin Dülek'i son yolculuğuna uğurlamak için erteleme talep etmesi üzerine ertelendi.

İstanbul'da 2011 yılında "KCK" adı altında düzenlenen operasyonlarda haklarında dava açılan 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı KCK İstanbul Ana Davası'na İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya yargılanan Kürt siyasetçiler ve avukatları katıldı.

Davada yargılanan Kürt siyasetçi Şemsettin Dülek'in ve dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi nedeniyle avukatlardan ÖHD İstanbul Şubesi Eş Başkanı Sinan Zincir söz aldı. Duruşmanın yapılmaması gerektiğini ifade eden Zincir, müvekkilleri ve mücadele arkadaşları olan Dülek'in cenaze törenine katılmak istediklerini bu yüzden de duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Duruşmada söz alan diğer avukatlar da dava dosyasının daha önce Anayasa Mahkemesi'ne gönderildiğini hatırlatarak, mahkemeden AYM kararını beklemesini ve sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Avukatların talebi üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Eylül'e erteledi.

NE OLDU?

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü yöneticiliği yapan ve 2011 yılında KCK operasyonundan 3 yıl tutuklu kalan Kürt siyasetçi Şemsettin Dülek, tedavi gördüğü Siyami Ersek Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Dülek geçtiğimiz hafta kalp kapakçıklarındaki hastalıktan ötürü ameliyat olmuş ve yoğun bakımda tutuluyordu. Dülek dün gece saatlerinde yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Dülek'in cenazesi Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından yakınları ve mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlanacak.

Tutuklu olduğu süre içerisinde de kalp kapakçığındaki hastalıktan ötürü sağlık raporları ile birlikte defalarca kez tahliye talep edilmesine rağmen tahliye edilmeyen Dülek, ancak 3 yılın sonunda tahliye edilmişti.

KCK İstanbul Ana Davası'nda yargılanan Dülek'in bugün İstanbul 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması görülecekti. Avukatlar Dülek'in ölüm haberi üzerine duruşmanın devam etmesine izin vermeyeceklerini ve Dülek'i hasta olmasına rağmen 3 yıl boyunca tahliye etmeyen yargıyı protesto edecekleri öğrenildi.

(Kaynak: DİHA)