KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı son günlerde basında bir grup PKK’linin silah bırakarak sınır dışına çekileceği yönündeki iddiaları yalanlayarak söz konusu haberleri “manipülasyona yönelik bilinçli birer psikolojik savaş faaliyeti” olarak değerlendirdi. Sürecin gelişmesi için Paris katliamının aydınlatılması gerektiği açıklandı.

KCK tarafından yayınlanan açıklamada ayrıca Kürt hareketi ile hiçbir güç arasında ne Hewler (Erbil) ne de başka bir yerde görüşmelerde bulunulmadığı da ifade edilerek bu konudaki haberlerin de tamamen üretilen yalanlar olduğu kaydedildi.

“100 HPG gerillası çekilecek”, “KCK ile görüşmelerde geri çekilmeye ilişkin anlaşma sağlandı” gibi haberler konusunda KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı bir açıklama yayınladı.

GÖRÜŞME SÖZKONUSU DEĞİL

KCK ayrıca Abdullah Öcalan ile devlet arasındaki görüşmeler konusunda “Önderliğimizin, hareketimiz ve halkımız adına yaptığı görüşmelere ve hareketimizi temsil etmesine tümüyle katıldığımızı ifade ettiğimiz gibi, sürecin doğru ve sonuç alıcı bir biçimde ilerleyip gelişmesi için Önder Apo’nun yönetimimizle ve KCK sisteminin bileşenleri ile görüşme ve tartışma yapma olanaklarının yaratılmasının gerekli olduğunu belirtmiştik” denildi. Medyada bu konuda çarpıtmalar yapıldığının belirtildiği açıklamada İmralı’da süren görüşmeler dışında başka bir yerde Kürt hareketi ile devlet arasında herhangi bir görüşme olmadığı ifade edildi.

PARİS KATLİAMININ NETLEŞMESİ ÖNEMLİ

Paris’te üç Kürt kadın siyasetçinin katledilmesi olayı orta yerdeyken hiçbir şey olmamış gibi basında bu haberlerin yer almasına dikkat çeken KCK, sürecin gelişmesi için bu olayın netleşmesinin önemli olduğunu açıkladı. Olayın devletin bir saldırısı olduğunun artık şüphe götürmeyecek bir biçimde açığa çıktığının iddia edildiği açıklamada “Eğer AKP hükümeti samimi ise öncelikle bu olayın ne amaçla ve kimler tarafından gerçekleştirildiğini bizlere ve topluma izah etmesi gerekmektedir” denildi.