HDP’nin olası zaferine daha fazlı katkı sunmak için ‘tarihi bir tutum takınacaklarını’ belirten Hozat’ın bu sözleri, PKK’nin seçimler öncesinde silahları susturabileceğine dair bir mesaj olarak yorumlandı.

ERDOĞAN ÇOK BÜYÜK SAVAŞ SUÇLARI İŞLİYOR' 

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, çözüm sürecinin dondurulup çatışmaların yeniden başlamasından sorumlu tuttuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için yargılama sürecinin 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin elde edeceği ikinci zaferle başlayacağını savundu.

Özgür Gündem’de yayınlanan ‘Yargılanma zamanı yakın’ başlığyla (8 Ekim 2015) yayınlanan yazısında AKP’yi ‘Türkiye’nin DAİŞ’i’ olarak nitelendiren Hozat, “Açık ki Erdoğan, DAİŞ’in yanı sıra Hitler, Mussolini, Saddam benzeri tarihte bilinen birçok anlı-şanlı diktatörler gibi çok büyük savaş suçları işliyor” dedi.

TARİHİ BİR TUTUM TAKINACAĞIZ 

Demokratik özerkliğin inşası ve HDP’nin 1 Kasım seçimlerinde elde edeceği başarıyla Erdoğan ve Davutoğlu yönetiminin tarihi yargılama sürecine gireceğini savunan Hozat, “Özgürlük Hareketi, HDP’nin 1 Kasım’daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmak için tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP’nin tüm iğrenç planlarını bir kez daha boşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır” diye yazdı.