ADANA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Türkiye genelinde telefonla aradıkları yüzlerce kişiyi, "PKK-KCK soruşturmasında adınız geçiyor, hesabınız kullanılmış" diyerek dolandıran şebeke çökertildi.

 

Adana merkezli olarak yapılan operasyonda 18 ilden şebekenin 104 elemanı gözaltına alındı. Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen 34 yaşındaki Mehmet E., akrabasına kız istemek için gittiği Konya'da otel odasında yakalandı.

 

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Asayiş Şube'ye bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, dolandırıcılık olaylarında yakalanan şüphelilerin ifadelerinden hareketle, 7 ay önce çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın da koordinesinde çalışmasını sürdüren polis, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, "Ergenekon, PKK ve KCK örgütüne adınız karışmış" bahanesiyle milyonlarca TL dolandıran şebekenin bütün bağlantılarını tek tek tespit etti. Teknik çalışmasını tamamlayan ekipler, günün ilk ışıklarında eş zamanlı olarak 18 ayrı il ve 8 ilçede bulunan 64 ev ve işyerine baskın düzenledi. Polis, 104 kişiyi gözaltına aldı. Örgütün elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet E. ile yardımcısı ve akrabası olan 39 yaşındaki Mehmet G. Konya'da bir otelde yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Adana'ya getirildi.