KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yasak ve çatışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yasağın sürdüğü kentlerden Mardin’in Nusaybin ilçesinin savaş uçaklarıyla bombalandığı iddiasının dile getirildiği açıklamada, Dünya İnsani Zirvesi nezdinde Birleşmiş Milletler ile Avrupa ülkelerine tepki gösterildi.

“İnsanlık zirvesi gibi toplantılar ve çıkar ilişkileri nedeniyle bu saldırılar normalleştiriliyor. Böylece BM, Avrupa ve birçok siyasi güç bu suçlara ortak oluyor” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Nusaybin ve Şırnak’taki kirli savaşın Roma Arenalarındaki gladyatörlerin savaşını izler gibi izlememesi gerektiği” de ifade edilirken, “Avrupa ve uluslararası alandaki insan hakları kuruluşları, demokratik sivil kurumları, basın ve hukuk örgütleri Türk devletinin bu kirli savaşına göz yummamalıdır. Artık bu suçlar tüm insanlığı ve Avrupa toplumunu kirleten ve çürüten noktaya gelmiştir.”

Açıklamada, “Bu açıdan insan hakları kuruluşları, sağlık örgütleri ve tüm hümaniter çevreleri başta Nusaybin ve Şırnak olmak üzere Kürdistan'da yürütülen kirli savaşa karşı durmaya ve ahlaki, vicdani, insani ve tarihi sorumluluklarını acilen yerine getirmeye çağırıyoruz” çağrısı yapıldı.