Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) adı altında yürütülen soruşturmanın İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasında, 2 bin 400 sayfalık iddianamenin 2 TRT spikeri tarafından okunmasına devam edildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, dönüşümlü okunan iddianamede, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisi'ndeki ortam dinlemesiyle elde edilen, felsefe içerikli derslerle ilgili kayıtların okunmamasını ve atlanmasını istedi.

Başkan Alçık'ın, iddianamede, "kuantum", "big-bang" ve "evrim teorisi" gibi konuların anlatıldığı ders kayıtlarının okunmasına izin vermemesi ve bu sayfaların atlanması üzerine itiraz eden tüm sanıkların avukatlarından Ruşen Mahmutoğlu, "Savcı bu bölümleri okunmaya değer görerek iddianameye aktardıysa okunmasını istiyoruz" dedi.

Başkan Alçık da "Biz iddianamenin bütününü bozmuyoruz. Gerek yok. O yüzden okutmuyoruz" şeklinde konuştu. Böylece, iddianamenin felsefi kuram derslerinden oluşan en az 50 sayfalık kısmı atlandı.

İddianamenin, felsefi kuram derslerinden oluşan en az 50 sayfasının atlanması ve bu duruma avukatın itiraz etmesi nedeniyle, sonraki bölümlerde sayfalar atlanmadan okundu.

Yine felsefi bir kuramla ilgili kayıtlar okunduğu sırada araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Alçık, "Bu bölümler çok ağır. Eziyet olmaya başladı. O yüzden bugün duruşmayı erken bitiriyorum" diyerek, duruşmayı yarına bıraktığını bildirdi.

İddianamesinin bin 142. sayfaya kadar okunduğu davanın görülmesine yarın devam edilecek. (cnn)