Malatya'da görülen KCK davasında aralarında BDP eski İl Başkanı Gaffar Bayram'ın da bulunduğu 9 kişiye 5 ila 6 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.
 
Malatya 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasına tutuklu sanıklar BDP eski İl Başkanı Gaffar Bayram, Zöhre Göçen, Ali Eren, Mehmet Toktay, Gökan İmer, Ali Piro ile tutuksuz sanıklar B.Y. ile Zeki Kılıçgedik ve avukatlar katıldı.
 
7'si tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada savcının mütalaasından sonra sanıklar son savunmalarını gerçekleştirdi. Sanıklardan bazıları savunmalarını Kürtçe yapınca İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak tercüman olarak görevlendirildi. Sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek haklarındaki iddianamenin hayali iddialardan oluştuğunu ifade ettiler. 

Tutuklu sanıklardan Gökan İmer savunmasında artık annelerin gözyaşlarının dinmesini istediklerini belirterek, "Yaşasın barış ve özgürlük" ifadelerini kullandı.
 
Sanıkların son sözlerini alan mahkeme heyeti araştırılması gereken başka bir hususun kalmadığına kanaat getirerek kararı açıkladı. Sanıklar A.İ. ile B.Y.'nin beraatına karar veren mahkeme BDP eski İl Başkanı Gaffar Bayram ile Ali Eren, Zöhre Göçen, Ali Piro hakkında 5 yıl 22 ay 15'er gün hapis cezası verdi. Mahkeme yine tutuklu sanıklardan Gökhan İmer ile Mehmet Toktay, tutuksuz sanıklar Kamber Söylemez, Hikmet Tapancı ve Zeki Kılıçgedik hakkında da 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. 

Malatya'da, 22 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, o dönemde BDP İl Başkanlığı görevini yürüten Gaffar Bayram'ın da aralarında bulunduğu biri kadın 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 10'u çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmiş, B.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.