122'si tutuklu 205 kişinin yargılandığı ve Silivri Cezaevi Kampusu'ndaki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK İstanbul ana davasında mahkeme ara kararını açıkladı.

2 hafta süren duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, müdafi avukatların, bazı sanıkların katıldıkları iddia edilen toplantılardaki ses analiz raporları için gerekli yazışmaların yapılması, bazı delillerin iddianameden çıkarılması, anadilde savunma talebi, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dinlenmesi gibi taleplerin, haklarında daha önce ret kararı verildiği için bir daha karar vermeye gerek olmadığını belirtti.

Daha önce hastaneye sevkleri yapılan hasta tutukluların yeniden sevkine ilişkin yapılan talep de mahkeme tarafından yerinde bulunmadı.

Haklarında daha önce yakalama kararı verilen sanıklar hakkındaki kararın devam ettirildiğini belirten mahkeme, avukatlardan Ercan Kanar'ın savunma esnasında tutuklular için "siyasal rehine" kavramı kullanması hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Abdurrahman İsen, İhsan Çelik, Selma Aygün, Selahattin Tekin'in tahliyesine karar verdi. Yeni duruşma tarihi 3-15 Mart 2013 olarak belirlendi. (anf)