Koma Civakên Kurdistan (KCK) Yürütme Konseyi Üyesi Sülbüs Peri, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) cezaevlerindeki açlık grevine müdahale sinyallerine karşı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Cezaevlerine dönük çözüm değil de operasyonlarla, irade kırmaya dönük bir saldırı gelişirse Kürt halkının ve gerillanın tutumu da değişecektir” denildi.

Açlık grevlerinin Kürtlerin özgürlük eylemi olduğu belirtilen açıklamada, "Cezaevlerinde açlık grevlerine saldırı durumunda PKK’nin her yönüyle direnişi yükselteceği," belirtildi.   

 

EYLEMCİLERİN SAYISI ON BİNE ÇIKARILACAK

Cezaevlerinde devam eden açlık grevleriyle ilgili olarak, tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya ise, açlık grevlerine müdahale sinyali veren AKP Hükümeti’ne karşı talepler karşılanmadan eylemlerin sonlandırmayacağını söyledi ve "700 kişiyi aşkın arkadaşımız tarafından sürdürülen eylemimizi, on bin kişiye çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Taleplerin muhatabının AKP Hükümeti ve Adalet Bakanlığı olduğunu ifade eden Kaya, eylemin sonuçlandırılması çağrısına yönelik olarak "Taleplerimiz karşılanmadan, bizlere, kamuoyuna eylemimizi bitirme çağrıları yapmak boş ve anlamsızdır. Taleplerimizi karşılaması gereken AKP hükümeti ve bakanlık, taleplerimizi konuşmak, karşılamak yerine, kamuoyunu aldatan, yönlendirmeye çalışan, yalan-yanlış bilgiler ve aldatmalar içerisine girmektedir," dedi.

 

'EN UFAK OLUMSUZLUKTAN ERDOĞAN, AKP VE BAKANLLIK SORUMLUDUR'

Deniz Kaya insan hakları savunucularına, tabip birliklerine, barolara ve tüm duyarlı çevrelere de seslenerek, AKP'nin açlık grevindekilere saldırma, müdahale etme kararı aldığını ve duyarlı davranmaya davet ettiklerini duyurdu.   

Açıklamada yaşanacak olan en ufak olumsuzluktan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP hükümeti ve bakanlığın sorumlu olacağı belirtildi.