İzmir’in Foça İlçesi’nde iki kişinin hayatını kaybettiği kazadan yaralı kurtulan ve Ege Üniversitesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren 18 yaşındaki İsmail Altıntaş’ın ifadesine başvuruldu.

Altıntaş, iki arkadaşıyla tatil için Foça’ya gittiklerini ve tabancaların kendilerine ait olmadığını, otomobilde bulunan kalaşnikof uzun namluluğu silaha ait şarjör ile çelik yelek hakkında da bilgisinin olmadığını söyledi. Bu arada kazanın ardından yapılan incelemeler sonrası Aliağa’daki yediemin park alanına çekilen 06 FFF 36 plakalı otomobilin plakasında da soğuk damganın bulunmadığı görüldü. Üzerindeki sır perdesi aralanamayan kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre 10 Haziran'da meydana gelen kazada, hurda yığınına dönen otomobilde üzerinden 24 yaşındaki A.A. adına nüfus cüzdanı çıkan sürücü Mahmut Kaya ile yanında oturan Yılmaz İ. hayatını kaybetmiş, aynı otomobildeki İsmail Altıntaş ise ağır yaralanmıştı. Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Altıntaş, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Kaza yerinde yapılan incelemede, 3 tabanca bu silahlara ait mermiler ile kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör ve 38 kalaşnikof mermisi bulunmuş, kazanın ardından başlatılan soruşturmada, üzerinden A.A. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkan kişinin Mahmut Kaya olduğu ortaya çıkmıştı. Kazayı öğrenince İzmir'e gelen ailesi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Kaya'nın cesedini teşhis etmişti.

Bu arada kazadan hemen sonra gelen bir otomobilden inenlerin, yaralı ve cesetleri çıkarmak istediği, bu sırada olay yerinden geçen jandarmanın uyarısıyla bundan vazgeçtiği de öne sürülmüştü. Polis ve jandarma şimdi Foça ilçesi içindeki güvenlik kameralarını inceleyerek turistik tesislerin yetiklileriyle görüşüp kaza yapan araçtakilerin daha önce ne yaptığı, ilçede kimlerle görüşüp ne amaçla bölgeye geldiğini belirlemeye çalışıyor.