ÇUKURCA - Operasyonların yoğun olarak yaşandığı Hakkari bölgesinde sabah saatlerinde Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'liye operasyon yapıldı. Özel eğitimli komandoların sabah saatlerinde sevk edildiği bölgede sıcak temas sağlandı. Çatışmanın hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan da art arda havalanan kobra tipi helikopterler PKK'lilerin bulunduğu bölgeleri ateş altına aldığı.

 

AMBULANS HAREKETLİLİĞİ

Çatışmanın sürdüğü saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlasına ise peş peşe helikopterler indi. Bu arada ambulans hareketliliği de yaşandı.

 

ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADESİ'NDE

Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Şu ana kadar bir üsteğmen hayatını kaybederken, hava bombardımanı nedeniyle bir sivil yaşamını yitirdi, bir sivil de yaralandı. Ayrıca altı PKK'linin hayatını kaybettiği açıklanırken dört asker de yaralandı.

 

HELİKOPTERİN TARADIĞI KADIN YAŞAMINI YİTİRDİ

Kazan Vadisi’ni bombalayan kobra tipi helikopterler vadide bulunan evleri de taradı ve bunun sonucu 2 kadın ağır yaralandı. Keziba Çetinkaya (30) ile Azya Çetin (35)hastaneye kaldırılırken, Çetin kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

 

ÇUKURCA'DA KEPENKLER KAPALI

Bu arada Çukurca Sağlık Ocağı önünde polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Polislerin zırhlı araçlarla sağlık ocağının önünü ablukaya aldığı bildirildi. Bu gelişmeler üzerine Çukurca ilçe merkezinde ise kepenkler kapatıldı. Kazan Vadisi’nde yaşayan yakınlarından haber alamayan yurttaşların Şorti Mevkiinden geçerek Kazan Vadisi’ne doğru yola çıktıkları belirtildi.

 

Sabah saatlerinde 2 savaş uçağının da Çukurca İlçesi üzerinden geçerek sınıra doğru gittikleri görüldü. Operasyonlar nedeniyle Kazan Vadisi'ne giriş çıkışlarda yasaklandı. Bölgedeki gelişmelerle ilgili yetkililer tarafından ise bir açıklama yapılmadı.