Dün Şırnak'ta askerliğini yaptığı sırada "kaza kurşunu" ile öldüğü iddia edilen Er İsmail Akça'nın, uzman çavuş tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. İddialar üzerine cenaze töreni de ertelendi.

İsmail Akça'nın amcası, yeğeninin öldürüldüğünü iddia etti.

GELEN TELEFON: KAZA DEĞİL, UZMAN ÇAVUŞ VURDU

Akça'nın ailesini arayan bir askerlik arkadaşı, İsmail'in "kaza ile değil bir uzman çavuş tarafından vurulduğunu" bildirdi. Baba İsmail Akça'ya gelen telefonda, babaya şunlar söylendi:

"İsmail cep telefonu yakalattı. İsmail ile uzman çavuşumuz arasında daha önce de bir tartışma yaşanmıştı. Onu birliğimizdeki uzman çavuş vurdu."

Gelen telefon üzerine İsmail Akça'nın avukat olan amcası Hasan Akça, olayın araştırılması için önce Kuşadası Savcılığına, ardından da Kuşadası Merkez Karakolu'na giderek suç duyurusunda bulundu. Hasan Akça, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

CENAZENİN ADLİ TIP KURUMUNA SEVK EDİLMESİ BEKLENİYOR

Şırnak'ta askerliğini yaptığı sırasında hayatını kaybeden Er İsmail Akça'nın cenazesi, memleketi Kuşadası'na getirildi. İsmail Akça, yarın defnedilecekti. Ancak, aileye gelen telefonun ardından, cenaze töreninin iptal edildiği öğrenildi. Akça'nın cenazesinin İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi bekleniyor. (etha)