Şırnak’ın Silopi ilçesinde, yüzde 74 oy oranıyla yerine kayyum yönetimindeki belediyeyi kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Süleyman Şavluk ve Adalet Fidan, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldıktan sonra belediyeyi devraldı.

Fersude’den Ercan Ayarancı’nın haberine göre, Belediye Eşbaşkanları Süleyman Şavluk ve Adalet Fidan, mazbatalarının verilmesini beklemeden kentin su sorununu çözmek için kolları sıvadılar.

Yaklaşık 10 gündür tüm zamanlarını kentin su sorununa ayıran Fidan ve Şavluk sonunda heyelan nedeniyle defalarca parçalanan su hattının tamir edilmesini sağlayarak kente su getirmeye çalışıyorlar.

Silopi genelinde arıtma tesisi merkezine gelen su şebekesinin zarar görmesinden dolayı kesilen ilçe suyunun onarımı için belediyedeki görevlerine başlamadan çalışmalara başlayan Eşbaşkanlar belediyeye ait 6 su tankeri ve itfaiye aracı ile geçici olarak halkın su ihtiyacını karşılamak için organizasyonu tamamlarken bir yandan da arızanın onarımı çalışmalarını yerinde denetlediler.

Kente Habur Çayı’ndan gelen ana su hattı bir hafta içinde iki kere heyelan nedeniyle zarar gördü.

Zarar gören borular onarıldı,  çalışmanın iki yüz metre ilerisinde büyük bir heyelan bölgesi daha kısmen çökmüş durumda idi, o heyelan bölgesinin dolgusu da yapıldı.

KAYYUM ALTERNATİF KANALLARI KAPATMIŞ

Çalışmalar sırasında kentin su şebekesinin alternatif tüm kanalarının kayyum yönetimi döneminde kapatılmış ya da arızalanan yerlerin tamirinin yapılmamış olduğu tespit edildi.

Silopi su şebekesinin çimen tesisleri bölgesindeki alternatif su kuyuları şehre gelen ana su borusu kayyum tarafında kapatılmış. Görümlü beldesinde bulunan eski ana su şebekesi belde içinde kayyum döneminde iki yerden kırılmış ve onarılmamış.

Kayyum döneminde oluşan bu durumun soru işaretlerini de beraberinde getirdiğini belirten Eşbaşkanlar Şavluk ve Fidan “Daha belediyeye gitmeden bu talihsiz su sorununun ortaya çıkması soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Ama halkımız emin olsunlar ki Silopi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Belirttiğimiz alternatif su borularının onarımı içinde çalışmalarımız sürüyor. Bütün su tankerlerimiz ve ilçe de temin ettiğimiz su tankerleri Halkımıza gece gündüz hizmet edecektir” dediler.

Bu sabah saatlerinde defalarca heyelan nedeniyle parçalanan ve kayyum yönetimi döneminde hiçbir arızası giderilmeyen su şebekesi 10 günlük yoğun çalışmanın ardından tamir edilerek kente su akışı sağlandı ancak 3. defa tamir edilen bölgenin kilometrelerce yukarısında boruların tekrar patlaması sonucu kente su verilemedi. Çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Fersude