Kayyum Hasan Basri Güzeloğlu yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlık kuruluşlarının dahil olduğu bir çok kuruma sahte dezenfektan dağıttı.

Ürünleri taklit edilen firma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulununca, kayyum Güzeloğlu’nun göreve getirdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Korkutan görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 Nisan’da karşı toplu yaşam alanlarına, kamu ve özel kuruluşlara el dezenfekte üniteleri yerleştirdi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, havalimanı, otogar, İŞKUR binaları, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları, PTT şubeleri başta olmak üzere kentte hizmet veren tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlara bırakılan dezenfektanların sahte olduğu belirlendi.

FİRMADAN SUÇ DUYURUSU

Belediyenin ürünlerini dağıtımı yaptığı “Aseptoman %72” isimli dezenfektanların aynı isimle Dr. Schumacher Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen “Aseptoman %72” ürünün taklidi olduğu ortaya çıktı.

Sahte ürünlerinin ortaya çıkması üzerine Dr. Schumacher Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından ilgililer hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BELEDİYE KABUL ETTİ

Olayın ortaya çıkmasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dağıttığı sahte dezenfektanları toplamaya başladı.

Sahte dezenfektanın satın alınmasıyla ilgili olarak Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Korkutan da görevden alındı.

Yaşanan sahte dezenfektan skandalını kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ürünün toplatıldığı ve sahte ürünün satışını gerçekleştiren firma hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Ülkemizde ve dünyada pandemi haline gelen covit-19 ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyemizce halkımızın sağlığını korumak amacıyla sürecin başlangıcından beri büyük bir mücadele verilmektedir. Sürdürülen bu büyük mücadele ve temizlik çalışmaları kapsamında büyük miktarda el ve ortam dezenfektanı ile temizlik malzemeleri kullanılmaktadır. Satın alınan ve kullanılan bu temizlik ve dezenfektan ürünlerinden bir kısım el dezenfektanının taklit ve sahte ürün olduğu yolunda Büyükşehir Belediyemize yapılan bildirim ve değerlendirme sonrasında anılan ürün toplatılmış, Büyükşehir Belediyemize bu taklit ve sahte ürünün satışını gerçekleştiren firma hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuş, konuyla ilgili gerekli idari ve hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

Kaynak: Yeni Yaşam