Beşiktaş’ta kayyumları protesto etmek isteyen kadınlara müdahale eden polis, aralarında Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş’ın da bulunduğu 23 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu üyeleri, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyumları protesto etmek amacıyla Beşiktaş Meydanı’nda toplandı. Aralarında HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Dilan Dirayet Taşdemir, Serpil Kemalbay, Oya Ersoy ve  İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri'nin de bulunduğu kadınlar, basın açıklaması yapmak istedi. Fakat kadınların etrafını saran polisler açıklamaya izin vermedi. 

Kadınlar, engelleme üzerine açtıkları "Jin jiyan azadî" ve "İrademiz bizim" pankartlarının arkasında yürüyerek Beşiktaş Vapur İskelesi önüne geldi. Ancak kadınlar burada da polislerce ablukaya alındı. 

Abluka alınmalarına tepki gösteren kadınlara müdahale eden polis, aralarında Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş’ında bulunduğu 23 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. 

O anlarda HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, "Kadınları dövüyorsunuz. Açıklama yapabilirsiniz diyorsunuz ama sonra saldırıp gözaltına alıyorsunuz" diyerek, polise tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLİ DE DARP EDİLDİ

Kadınların darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de, yine polislerce darp edildi. 

Müdahale sırasında darp edilen kadınlardan biri ise, fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. 

TEPKİ GÖSTERENLERE BİBER GAZI SIKILDI 

Polisler, gözaltılara tepki gösteren yurttaşlara da yine biber gazı ile müdahale edip, hakaretlerde bulundu.

Yapılan polis müdahalenin ardından yeniden toplanan kadınlar, slogan ve zılgıtlarla yürüdükleri Beşiktaş Meydanı'nda eylemlerine son verdi.