Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart seçimlerinde yüzde 79 oy oranıyla kazandığı Cizre Belediyesi’ne atanan kayyım Sinan Davutoğlu, ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Yafes Caddesi'nde “sağlıklaştırma” çalışması başlattı. 2 milyon 368 bin 971 TL'ye yapılan ihaleyi Emirsan Mad. İnş. Nak. Gıda San. Tic. Ltd. Şirketi aldı. Cizre eski köprüsünden şehir merkezine uzanan projenin 2 Şubat’ta bitirilmesi planlanıyordu. Mayıs'ta başlayan çalışmalarda cadde köstebek yuvasına dönerken, belirlenen sürenin üzerinden bir ay geçmesine rağmen yol sağlıklaştıramadı. 

ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Yolda ortaya çıkan çukur ve yarıklar nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler çukurlardan dolayı ilerlemekte zorlanıyor.  Sağlıklaştırma çalışmalarının yapıldığı yolun uzunluğu yaklaşık 1 kilometre olmasına rağmen aylardır bitirilemediği için hem yurttaşların hem de sürücülerin tepkisine neden oldu. Sürücüler, 2 dakikalık yolun 10-15 dakikaya kadar çıktığını ve kendileri için çileye dönüştüğünü söyledi.

'ÇUKURLARDAN DOLAYI ADIM ADIM İLERLİYORUZ'

Duruma tepki gösteren sürücülerden biri, yolun 1 yıldan fazla süredir bu halde olduğunu belirterek, "Gördüğünüz gibi yolda çukur olmayan yer yok. Bu çukurlardan dolayı lastiklerim patladı ve değiştirdim. Allah rızası için bu yolu eski haline getirsinler. Yeni bir şey istemiyoruz, sadece eski yolumuzu istiyoruz. Bu çukurlardan dolayı adım adım ilerliyoruz. Belediye bir an önce bu duruma bir çözüm bulsun" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: MA