Batman Belediyesi’ne atanan kayyım Ertuğ Şevket Aksoy, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, ‘örgüt propagandası yaptığını’ iddia ettiği mezar taşlarının yıkılması talimatı verdi.

dihaber‘in haberine göre 10 Ekim Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin de olduğu mezarların ‘örgüt propagandası’ içerdiği iddiasıyla yıkılmasını istedi.

Kayyım Ertuğ Şevket Aksoy imzasıyla Batman Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, yapılan kontrollerde müdürlük yönetiminde bulunan mezarlıklarda, konusu “suç teşkil edecek” şekilde dizayn edilen mezarların tespit edildiği iddia edilerek, mezarların kaldırılması talimatı verildi.

Aksoy imzasıyla Müdürlüğe gönderilen yazıda mezar taşlarındaki yazılarda ‘örgütü övücü sözler’ yer aldığı ifade edilerek, mevcut mezar taşlarının kaldırılması istendi.

Söz konusu talimatta “Mezar taşlarının kaldırılarak en geç 15.02.2017 tarihine kadar örf ve adetlerimize uygun ve geleneksel mezar taşlarının yerleştirilmesi” ifadesine yer verildi.

Öte yandan Batman Cumhuriyet Savcılığı da, İkiztepe Mezarlığı’nda bulunan farklı tarihlerde ve yerlerde yaşamını yitiren YPG ve PKK’lilerin mezarlıklarının yıkılması için ailelerine tebligat göndermişti. Ailelere gönderilen tebligatta, aralarında 10 Ekim 2015’te Ankara’da IŞİD’in yaptığı katliamda yaşamını yitiren Meryem Bulut ile Aycan Kaya’nın da mezarlarının yer aldığı toplamda 23 mezarın “örgüt propagandası” içerdiği iddiasıyla yıkılması isteniyor.