Van’ın Çatak Belediyesine kayyım olarak atanan Kaymakam Hacı Asım Akgül, Körüklü Vadi Köprüsü’nün yıkılmasını istedi. Kayyım Akgül bu talimatı, “köprü örgütün talebi üzerine yaptırıldığı” gerekçesiyle verdiğini söyledi.

Vecdi Erbay'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre yıkımına başlanan köprü, geçen yıl ‘yaylalara çıkan halkın rahat bir biçimde karşıya geçebilmesi için’ DBP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı ve köylülerin ulaşımını oldukça kolaylaştırdı.

İlçeye 13 km uzaklıkta bulunan köprü son günlerde yoğun hava harekatlarının yaşandığı bölgede bulunuyordu. Kayyım Hacı Asım Akgül, şehir merkezleri ile yayla bölgelerine halkın geçişini sağlayan Körüklü Vadi Köprüsü’nün sökülerek kaldırılmasını isteyince köprünün yıkım çalışmalarına başlandı.

Akgül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada köprünün geçişler konusunda örgütün işini kolaylaştırdığını ve bu yüzden yıkım kararı aldıklarını söyledi. İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki köprünün sökülmesini yerinde inceleyen Akgül, köprünün örgütün talimatıyla eski DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 450 bin liraya geçen yıl yaptırıldığını iddia etti.

Akgül, “Bu köprü PKK’lı teröristlerin isteği üzerine yapılmış. Körüklü Vadisi’nde eylem kararını alan teröristler bu köprüden geçerek bölgedeki bütün eylemleri gerçekleştiriyordu. Şimdi bağlantılarını kopardık” dedi.

KÖPRÜ KORKULUĞUNU BOYATMIŞTI

Hacı Asım Akgül, ilçe merkezinden geçen Botan Çayı üzerine kurulan köprünün korkuluklarını kırmızı ve beyaz renklere boyatmıştı. Korkulukların kırmızı beyaza boyatılmasını Akgül, “İlçe merkezindeki köprülerin paslanmış ve çirkin görüntüsünü yenileyerek, değiştirdik” şeklinde açıklamıştı.