1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Diyarbakır ve Antalya’da düzenlenecek mitinglerde içerisinde “kayyım”, "darbe", "doğa talanı" gibi sözcükler yer alan afiş, pankart ve dövizler yasaklandı.
 
HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına karşı günden güne büyüyen protestolar ve gösterilen tepkilerin önünü almaya çalışan hükümet, işi “kayyım” ve "darbe” sözcüklerini yasaklamaya kadar vardırdı. 
 
İleri Haber'den Tugay Candan'ın haberine göre, HDP Antalya İl Örgütü 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Muratpaşa ilçesinde yapılacak eylem için Muratpaşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulundu. Yapılan başvuru, Kaymakamlık tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne soruldu.
 
Emniyet’ten verilen yanıtta ise, eylemin yapılmasında bir sakınca görülmediği ancak “Kayyıma hayır, barışı ve demokrasiyi birlikte savunacağız”, “Savaşa, kayyıma, doğa talanına karşı birlikte kazanacağız”, “Kayyıma, darbeye hayır yaşasın halk halkların kardeşliği”, “Kayyıma, darbeye hayır yaşasın hak, hukuk, adalet mücadelemiz” ve benzer içerikli afiş, pankart, dövizlerin veya aynı anlama gelebilecek olan sloganların eylem öncesi ve esnasında etkinlik alanında yasak olduğu belirtildi.
 
GEREKÇE: HUZUR VE GÜVEN İKLİMİ
 
Yasak gerekçesi ise şu şekilde açıklandı: “Toplumun farklı görüşe mensup kısmının tepkisine yol açabileceği ve karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmesine neden olabileceği bunun da ilimiz genelinde tesis edilen huzur ve güven iklimini bozabileceği değerlendirildiği…”

Diyarbakır'da gerçekleştirilecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi için de aynı yönde karar alındı. 
 
Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, “kayyım” ve “saray” ifadelerinin geçtiği sloganlarla beraber, “barış tecrit edilemez” sloganının yasaklandığını söyledi. Polisin 'faşizm' kelimesinin de yasaklamak istediğini belirten Karakaya, yapılan yoğun tartışma sonucu ‘faşizm’ ifadesine yasak gelmediğini aktardı.