Kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (MARSU) önceki kayyım Mustafa Yaman dönemine ilişkin ihalelerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında eski MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen, eski MARSU Genel Müdür Yardımcısı Sadullah Turgut ve Abone Daire Başkanı Nurettin Çetin'in de olduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında kayyım yönetiminin iş yaptığı müteahhitlerin de olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MİLYONLUK İHALELERDE USULSÜZLÜK YAPILMIŞTI

MARSU, önceki kayyım döneminde 620 milyon TL borç altına sokulmuştu. MARSU yöneticileri hakkında Halkların Demokratik Partisi (HDP) döneminde Eşbaşkan Ahmet Türk'ün talimatı ile inceleme başlatılmıştı. İnceleme kapsamında Eşref Dağdelen, Sadullah Turgut, Songül Söğüt ve daha birçok ismin milyonluk ihalelerde usulsüzlük yaptığı tespit edilmişti. Usulsüz yapıldığı belirtilen ihaleler arasında, 45 milyon 236 bin 360 TL karşılığında Batur Enerji Üretimi Tarım Hayvancılık Gıda ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne verilen "Kızıltepe İçme Suyu İnşaatı Yapım Projesi de vardı. Söz konusu ihalenin 45 milyona verilmesine karşılık, Batur Enerji’nin alt yüklenici firmaya ihaleyi 16 milyon TL karşılığında devrettiği iddia edilmişti.

Yine, Batur Enerji’ye 6 milyon 270 bin 852 TL karşılığında verilen 20 kırsal mahallenin "İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı Yapım İşi", kayyum döneminde 6 milyon 616 bin 122 TL karşılığında Asil Restorasyon İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne verilen "Mardin İli Sınırları içinde İçme Suyu ve Kanalizasyon Tesisleri İnşaat Yapım İşi" ihalesi ve milyonluk birçok ihalenin de soruşturma kapsamında olduğu tespit edilmişti. 

Kaynak: MA