Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), Ergani ve Bismil ilçelerinde, yaklaşık maliyeti 22 milyon 710 bin TL olan iki adet yatılı kız kuran kursu inşa edecek. Kursların, 12 milyar 977 milyon TL bütçe ile 13 bakanlığı geride bırakan Diyanet’e bağlı Diyarbakır İl Müftülüğü’nün talebiyle gerçekleştirildiği öğrenildi.

İHALELERİ YAPILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün, Ergani ve Bismil ilçelerinde yatılı kız kuran kurslarının yapımı için açtığı ihaleler sonuçlandı. Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgilere göre, Ergani’de inşa edilecek yatılı kız kuran kursunun yaklaşık maliyeti 11 milyon 415 bin TL. Projenin, 7 Ağustos 2021’de bitmesi planlanıyor. 

BİSMİL’DEKİ KURAN KURSU

Bismil’de yapılacak olan yatılı kız Kuran kursunun yaklaşık maliyeti ise 11 milyon 295 bin TL. CVN İnşaat Nakliye Temizlik Turizm Sanayi ve Limited Şirketi’ne verilen ihalenin, 23 Kasım 2021’de bitmesi bekleniyor.

Her iki kuran kursu toplamda 10 bin 118 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek.

DİYANET’İN KURAN KURSU İÇİN İTFAİYENİN BÜTÇESİNİ KULLANDILAR

Geçtiğimiz ekim ayında kayyım Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan ve atanmış memurlardan oluşturulan Belediye Meclisi, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın 2020 yılı programını sürdürebilmesi için ek ödenek talebini görüşmüştü. Belediye Meclisi bu toplantıda, İtfaiye Daire Başkanlığı’na ayrılan bütçeden 4 milyon TL'nin, Bismil, Ergani ve Silvan ilçelerinde Yatılı Kız Kur'an Kursu Yapım Projesi’ne aktarılmasına yönelik karar almıştı.

Kaynak: MA