İçişleri Bakanlığı’nın görevden aldığı Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz döneminde, işe gitmedikleri için işlerine son verilen AKP Kayapınar İlçe Başkanı Servet Can’ın oğulları Cihat ve Osman Can, atanan kayyım Ünal Koç tarafından yeniden işe alındı.

Kayapınar Belediyesi’ne Aralık 2016’da kayyım atandıktan sonra AKP Kayapınar İlçe Başkanı Servet Can’ın çocukları Ömer, Cihat ve Osman Can, 2018 yılında işe alındı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçilen yeni yönetim, işe gitmedikleri halde maaş alan Cihat ve Osman Can hakkında tutanak tutup işlerine son vermişti.

KAYYIM TEKRAR İŞE ALDI, İŞE GİTMEDİKLERİ HALDE YENİDEN MAAŞ BAĞLADI

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 21 Ekim’de kayyım olarak atanan ilçe Kaymakamı Ünal Koç, Cihat ve Osman Can kardeşleri yeniden işe aldı.

İşe gitmedikleri öğrenilen Cihat ve Osman Can kardeşlerin maaşlarının ödendiği kaydedildi.

BAĞLAR BELEDİYESİ İDDİASI

Kayapınar Belediyesi'nde yakınlarını bankamatik memuru olarak işe yerleştirdiği iddia edilen AKP İlçe Başkanı Servet Can’ın, 2018’de damadı ve yeğenlerini Kayapınar Belediyesi’ne, aile üyelerinden 6 kişiyi ise bu yıl ağustos ayında Bağlar Belediyesi’ne personel olarak işe yerleştirdiği ileri sürülmüştü.