Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından düzenlenen basın açıklamasında Kayseri'de ve Türkiye'de hız kazanan işçi hareketlerine dikkat çekildi.

 

HDK Kayseri Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Öcal, işçi hareketlerinin, Ak Parti'nin 'ustalık dönemi'nde işçilerin, memurların, köylülerin, kadınların, öğrencilerin, emekçi halkın huzur içinde yaşamadıklarının göstergesi olduğunu söyledi.

 

HDK bileşenlerinin katıldığı basın açıklaması Kayseri Meydanı'nda yapıldı. HDK Kayseri Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Öcal, Erciyes Üniversitesi'nde taşeron işçilerin yürüyüşleri, kadın cinayetleri ve tecavüzlerine karşı Ziya Gökalp Mahallesi kadınlarının yaptıkları eylemler, kamu emekçilerinin grevleri, CEHA işçilerinin grevini hatırattı ve Kayseri'de işçi ve emekçi hareketlerinin ivme kaydettiğini belirtti. Söz konusu yükselişinin tüm Türkiye'de görüldüğünü dile getiren ve THY işçilerinin grevine atıfta bulunan Öcal, bu durumun, Ak Parti'nin 'ustalık dönemi'nde emekçiler başta olmak üzere azınlıklar ve ötekileştirilen grupların rahat yüzü görmeyeceğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

 

Öcal "AKP ustalık döneminin artık son dönemi olduğunun farkındadır. Bu yüzden bu kadar pervasız davranmakta, patronların ve emperyalist ülkelerin kendisinden beklenenleri alelacele yapmanın peşindedir. Değerli emekçi kardeşlerim bize düşen bu patron sistemine, onların hükümetine karşı bu şekilde mücadele etmektir. Türk, Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni her milliyet ve inançtan emekçiler olarak birlik olup haklarımızı savunmalıyız. Halkların Demokratik Kongresi bunun için bir seçenek olarak kurulmuştur" diye konuştu.

 

Öcal, 16 Haziran'da saat 13.00'de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılacak olan Yeni Anayasa Paneli'ne tüm vatandaşları davet etti. (haberler.com)