Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Kayseri'de tutuklu milletvekillerine dikkat çekmek için yapmak istediği basın açıklaması sırasında ırkçı gruplar binayı kuşattı.

Gelişmelere ilişkin ANF'ye bilgi veren BDP Milletvekili Halil Aksoy, HDP'nin etkinlikleri kapsamında kente geldiklerini hatırlattı, "Dün bir dizi halk toplantıları ve esnaf ziyaretleri yaptık. Bugün de gençlik ile bir araya geldik. Ardından BDP'li vekillerin tahliye talebinin kabul edilmemesini protesto etmek için basın açıklaması yaptık. Bu sırada 500-600 kişilik bir grup parti binamıza doğru yürüyüşe geçti. Partiyi kuşattılar, taş attılar" dedi.

Yaklaşık 2 saat binada mahsur kaldıklarını kaydeden Aksoy, saldırganların polis müdahalesi ile dağıtıldığını anlattı.

Gerginliğin sona erdiğini söyleyen Aksoy, şöyle konuştu: "HDP olarak bundan sonra da kentte etkinliklerimiz olacak. Bu etkinliklerimizin önünü kesmek, baskı yaratmak istiyorlar. Ancak, biz demokratik haklarımızı kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Bu tür gerginlikler, saldırılar Kayseri'de kimseye yarar getirmez. Burası aynı zamanda benim de kentim. Anneannem Kayserilidir. Bundan sonra da geleceğim, geleceğiz. Kimse bizi bu tür saldırılarla korkutamaz." (ANF)