İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bahsettiği 357 milyon liralık kaynak aktarılan vakıfların hangileri olduğu açıklandı.

Kaynağı kesilen vakıflar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak ile eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV ve yine Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulunda bulunduğu TÜGVA da yer aldı.

İBB’nin açıklamasında, bazı vakıf ve derneklerle olan işbirliklerinin kamuoyunda tartışma konusu olduğu ve Başkan İmamoğlu’nun talimatıyla bu konuda inceleme başlatıldığı anlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi: “İncelemeler sırasında çok sayıda vakıfla, protokoller kapsamında veya şifahi görüşmeler yoluyla, yurt inşaatları, bina kiralama, bakım-onarım tadilatı, ulaşım-yeme-içme, proje, diğer yardımlar ve tefrişat gibi kalemlerde maddi işbirlikleri tespit edilmiştir. İlk incelemenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla arasındaki protokolü feshetme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir.”