İzmir’in merkez Narlıdere İlçesi Belediye Meclisi’nin 'Yavuz Bingöl Sanat Sokağı' ismini 'Berkin Elvan Sokağı' olarak değiştirmesi kararı, Kaymakamı Ali Osman Canbaba tarafından veto edildi.

Narlıdere Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında, 'Yavuz Bingöl Sanat Sokağı'nın isminde, iki AKP Meclis üyesinin ret oyuna karşılık 23 CHP’li üyenin oyuyla değişiklik yapmıştı. Sokağın adını 'Berkin Elvan' olarak değiştiren Belediye Meclisi’nin bu kararı, Narlıdere Kaymakamlığı tarafından veto edildi.

Kaymakam Ali Osman Canbaba, Yavuz Bingöl isminin siyasal gerekçelerle değiştirildiğini de belirtti. Berkin Elvan Sokak isminin Narlıdere Kaymakamı Ali Osman Canbaba tarafından veto edilmesinin ardından Narlıdere Belediye Meclisi CHP Grubu, CHP İlçe Başkanı ve Grup Başkanı Cafer Esen, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte olağanüstü toplandı. CHP Meclis Grubu yaptığı değerlendirme sonucunda Berkin Elvan isminin aynı sokağa verilmesi ve yeni bir meclis kararı alınarak Kaymakamlığa gönderilmesi konusunda oybirliği ile karar aldı.

CHP İlçe Başkanı Cafer Esen ise ilçedeki sivil toplum örgütleri ile bir toplantı yaparak durumu değerlendireceğini açıkladı. Bu arada hukuk yollarına da başvurulacağı kaydedildi.