Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, önceki gün kent merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Beytüşşebap ilçesindeki seçmenler üzerinde idari amirlerin baskı kuruduğunu kaydederek, "Beytüşşebap Kaymakamı, Savcısı ve Emniyet Amiri halkı tehdit ederek, AKP'ye oy istiyor. Koruculardan sandık başında fotoğraf istiyorlar. Polisler HDP için çalışan servis araçlarını tehdit etmekte" iddialarında bulunmuştu.

Beytüşşebap Belediyesi kayyımı olan İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, yaptığı açıklamalarla bu iddiaları doğruladı. 'Mart Ayı İlçe İstişare Toplantısı'nda konuşan Kaymakam Pendik, 'özel sunum' diye nitelendirdiği bir sinevizyon gösterimiyle HDP'yi hedef alarak, seçimlerde AKP'ye oy istedi.

Çeşitli tarihlerde hayatını kaybeden PKK'lilerin fotoğrafları ile bazı HDP'li siyasetçilerin yakınlarının bulunduğu fotoğrafların yer aldığı sinevizyonu katılımcılara izleten Kaymakam Pendik, "PKK'ya terör örgütü diyemeyenler, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a sayın diyerek saygı ifadesi sunan, şehitlerimize hiçbir zaman saygı göstermeyen malum parti, bölgemizde de çocuklarımızı kendi kirli siyasetine alet etmekte. Buna çok üzülüyoruz. Çocukları ön plana çıkararak kendi kirli siyasetlerini temizlemeye çalışmaktadırlar. Değerli muhtarlarımız çocuklarımıza sahip çıkalım. Bu iş bayrak sallamakla başlar" sözleriyle HDP'yi hedef aldı. 

'BİR OYLA BU OYUNU BOZUN'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan için 'Sözde Eş Genel Başkan' ifadesini kullanan Kaymakam Pendik, "Bu kirli oyunu, bu kirli düzeni bozmamız gerekmekte. Bunu bozacak olan siz Kürt kardeşlerimizsiniz. Sizler nasıl bozacaksınız bu oyunu. Bir oyla. Bir oyla bu oyunu yerle yeksan edeceksiniz. Hendek siyaseti, terör siyasetine sandıkta demokratik bir tokat vurmazsanız bu kirli oyun, kirli siyaset devam eder. Olan gariban Kürt kardeşimizin çocuklarına olur" dedi.  

'31 MART'tA HİZMETLERE TEŞEKKÜR EDİN'

HDP'nin bir süre önce kamuoyuna açıkladığı Kayyım Raporu'na da değinen Pendik, bir süredir sürekli birlikte gezdiği AKP'li aday için oy istedi. Pendik, şunları söyledi:

"Etnik kökeni ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun sizleri çok seviyoruz. Ama sizlerden istirhamımız bu 31 Mart'ta, bu yapılan hizmetlere teşekkür mahiyetinde, çocuklarınız üzerindeki kirli oyunu bozmak üzere demokratik cevap vermenizdir. Yeter demenizdir."